Маските на закрито във Варна ще бъдат задължителни от 1 август

4390
Маските на закрито във Варна ще бъдат задължителни от 1 август
Снимка: iStock

По-строги мерки срещу разпространението на COVID-19 във Варна ще влязат в сила от 1 август. Това каза за Moreto.net секретарят на Регионалната здравна инспекция Цеца Янкова.

Допълнителни по-строги мерки срещу разпространението на COVID-19 във Варна ще влязат в сила от 1 август, това каза за Moreto.net секретарят на Регионалната здравна инспекция Цеца Янкова.
Носенето на предпазна маска в закрити места, достъпни за ползване или предназначени за обществено ползване, става задължително от началото на следващия месец. В това число влизат болници, аптеки, оптики, дрогерии, търговски обекти, кина, театри, транспортни средства за превоз на пътници, гари, автогари, летища, административни институции и други.
Изключение за носене на маска се допуска за персонал и клиенти в ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения. Ограничението не важи и за спортуващите на закрито, както и за участниците в семинари и конференции по време на изказване. Без маска могат да се движат и деца до 6-годишна възраст.
При масови мероприятия организаторите са длъжни да осигурят спазването на дистанция от 1.5 м между отделните лица. Това означава, че концерти и други прояви ще се случат с разреден брой места.
Свижданията в здравните заведения са ограничени. При престой на пациент над 5 дни са по преценка на лекуващия лекар.
Остават изискванията за дистанция между работници и служители във фирми, предприятия и учреждения. Осигуряването на дизенфикционни средства и възможност за дистанционна работа.По-строги мерки срещу разпространението на COVID-19 във Варна ще влязат в сила от 1 август. Това каза за Moreto.net секретарят на Регионалната здравна инспекция Цеца Янкова.

Носенето на предпазна маска на закрити места, достъпни за ползване или предназначени за обществено ползване, става задължително от началото на следващия месец. В това число влизат търговски обекти, кина, театри, транспортни средства за превоз на пътници, гари, автогари, летища, административни институции и други. До момента маските във Варна важаха само за болници, аптеки, оптики и дрогерии.

Предлагат намаляване на срокa на карантината за COVID-19

Главният държавен здравен инспектор ще предложи намаляване на срока на изолацията и карантината при COVID-19. Това съобщи самият доц. А...

Изключение за носене на маска се допуска за персонал и клиенти в ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения. Ограничението не важи и за спортуващите на закрито, както и за участниците в семинари и конференции - по време на изказванията им. Без маска могат да се движат и деца до 6-годишна възраст.

При масови мероприятия организаторите са длъжни да осигурят спазването на дистанция от 1.5 м между отделните лица. Това означава, че концерти и други прояви ще се провеждат с разреден брой места.

Свижданията в здравните заведения са ограничени. При престой на пациент над 5 дни, те са по преценка на лекуващия лекар.

Остават изискванията за дистанция между работници и служители във фирми, предприятия и учреждения, осигуряването на дизенфикционни средства и възможност за дистанционна работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

24 млн. лв. за фекалната тръба във Варненското езеро и тя още е "запушена"

Big brother: Блок във Варна се пази от кражби с 15 камери

Ръст на случаите на скарлатина във Варна

Добив на каменна сол в Провадия: БАН със становище води ли до земетресения

Наводнени пътища и пропаднали коли след проливен дъжд във Варна

Нови солни сондажи до Провадия могат да доведат до нелеки земетресения (СНИМКИ)

"Нова енергия в управлението": Варненският кмет Благомир Коцев ударно разчиства директори от ГЕРБ

Кърлежи тормозят Варна: Бум на ухапванията за последните дни

Зоопаркът във Варна се радва на ново бебе

Ето как посрещнаха кораба “Св.Св. Кирил и Методий“ във Варна (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com