НА ЖИВОВойната в Украйна

Меджидиев обеща на здравните инспектори, че ще се опита да ги компенсира

883

Д-р Меджидиев обеща на здравните инспектори, че ще се опита да ги компенсира. Така министърът на здравеопазването в служебното правителство д-р Асен Меджидиев коментира протеста на служителите в регионалните здравни инспекции, предаде БНР.

Министърът определи недоволството на служителите в инспекциите като основателно.

Припомняме, че днес служители на регионалните здравни инспекции в страната излязоха на национален протест. Сред основните причини за това са ниското заплащане и несигурните условия на труд.

"За съжаление нищо не мога да направя", каза той и уточни, че няма парламент, който да увеличи доходите им. "Нашето правителство ще се постарае по някакъв начин тези хора да бъдат компенсирани, защото наистина не са в добро положение и съвсем основателно в момента протестират", смята още д-р Меджидиев.

Министърът обясни, че условието на предишния кабинет да се увеличат заплатите на регионалните здравни инспекции, е било да се съкрати персоналът на районните здравни инспекции на 50%, а всъщност това се е случило преди една година.

"Ние нямаме кадри в регионалните здравни инспекции", отчете министърът. Той обърна внимание още, че тези хора не могат да получат възнаграждения при условие, че са отнесли всичко по време на COVID. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Здравеопазване

Всеки десети преболедувал COVID...
Лек ръст в броя на новите случаи...
Без пунктове за ваксиниране срещу...
Доц. Ангел Кунчев: Сега очакваме...
Пловдивска болница осъди НЗОК...
Спад в броя на новите случаи на...
Смениха номера на националната...
ВМА отбелязва 131 години от създаването...
Лек ръст в броя на новите случаи...
Предложение: Безплатни ваксини...
Директорът на проекта за медицинска...
Новите случаи на коронавирус...

Последни новини