НА ЖИВОВойната в Украйна

Меркел призова думите на Путин да се вземат насериозно

2317

Думите на руския президент Владимир Путин трябва да се вземат насериозно. Това заяви бившият германски канцлер Ангела Меркел при откриването на фондация "Хелмут Кол" на името на бившия федерален канцлер. Думите ѝ се позовават на телевизионното обръщение на руския държавен глава за защита на Руси с всички средства.

"Трябва да се отнасяме сериозно към думите му. Сериозното отношение към думите му, не отхвърлянето им от самото начало като обикновен блъф, в никакъв случай не е признак на слабост или отстъпчивост, а признак на политическа мъдрост - мъдрост, която помага да се остави пространство за маневриране или, което е също толкова важно, дори да се разработи нова стратегия", подчерта Меркел, цитирана от БГНЕС.

По-рано Путин посочи в телевизионно обръщение, че западните страни, в отговор на „руската специална операция“, извършват "ядрен шантаж", насърчавайки Киев да обстрелва Запорожската атомна електроцентрала, и намекна за допустимо използване на ядрени оръжия. Президентът подчерта, че Русия е готова да използва всички средства, с които разполага, за да защити териториалната си цялост и народа си, и че "това не е блъф". 

ОЩЕ: Възможно ли е Путин да употреби ядрено оръжие срещу Украйна?

Разузнаването на САЩ следи изкъсо ядрената заплаха: Какви са сценариите на Путин?

Разузнавателните служби на САЩ и съюзниците им увеличават усилията си за откриване на всякакви руски военни действия или комуникации, к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

И Австрия е твърдо срещу приемането...
Бруно Льо Мер: Зеленият план на...
Украйна е унищожила 15% от силата...
Мигрант прелетя с парапланер...
Пожар в голям месокомбинат в Москва...
Орбан се обяви против помощта...
ОССЕ е в задънена улица след блокирането...
Яхтата на кумеца на Путин за 200...
Има съгласие в ЕС за таван за цената...
Награден от Путин пропагандист...
Решено: Нидерландия ни спира...
В Астрахан са намерени десетки...

Последни новини