Места в дома, които крадците претърсват най-напред

47044
Места в дома, които крадците претърсват най-напред
Снимка: iStock/Guliver

Къде трябва да скриете вашите ценности? Без значение колко добре криете нещата си, всеотдайният крадец несъмнено ще направи всичко възможно, за да ги открие за няколко минути. Преди да можете да кажете, че сте умни, като криете парите си под матрака, ето някои изненадващи и не толкова изненадващи места, които крадците проверяват първо.

Чекмеджета и шкафове до входа

Отчаяните и бързащи крадци може да нямат време да минат през другите горещи точки в къщата ви, така че ще ровят из чекмеджетата близо до входната ви врата. Понякога дори удрят джакпота.

Ако имате кола, паркирана в гаража или отвън, не правете грешката да оставяте ключовете си близо до входа. Това е един от най-лесните начини да се сбогувате с колата си. Много хора също поставят спешни или резервни пари в брой и лични документи на входа, което го прави привлекателен за крадци.

Наспивайте се добре, защото до това води нередовният сън

Рафтове и вази в хола

Може да изложите ценности и оборудване във всекидневната си, за да впечатлите гостите си, но също така ще впечатлите потенциални крадци. Те определено ще ви благодарят, че сте показали часовника, който вашият дядо ви е предал. Поемането на вашите ценности на открито е огромен риск.

Може да си мислите, че сте умни, като криете нещата на видно място, но можете да сте сигурни, че крадците определено ще проверят там. Дори декоративните вази няма да останат необърнати.

Как да предпазите дома си от крадци, ако пътувате за празниците?

Под матрака на леглото

Почти всеки крие нещо под леглото си, благодарение на лесния достъп. Всичко е добре, ако просто държите нещо там за известно време, докато спите, но не е добра идея, когато сте извън къщата. В крайна сметка дори крадците ще се радват на лесния достъп до матрака. Тъй като се използва толкова често, крадците стигат до спалнята на господаря, въпреки че може да е далеч от входната или задната врата. Чекмеджетата, шкафовете и пространството под леглото все още са доста доходоносни за крадците, които търсят пари и бижута.

Шкафът за лекарства

Никой не крие пари или бижута в аптечката си, но все пак това е любимо място за крадци, което първо да претърсят. Въпреки че няма да намерят скъпоценни камъни, може да успеят да намерят лекарства с рецепта, които могат да продадат под масата. Предписаните и контролираните лекарства, като тези за болка, могат лесно да бъдат продадени на страхотна цена на черния пазар, за съжаление за вас и вашето здраве.

10 съвета как да се предпазим от крадци

Офис сейф и чекмеджета

Освен основната спалня, офисът или кабинетът са едно от първите места, където крадците проверяват за ценности. Подобно на всекидневната, някои хора имат навика да излагат ценности на рафтовете в кабинета или офиса си. Тази добре спечелена диамантена огърлица може да ви послужи като мотивация да работите повече. За съжаление може да привлече и вниманието на крадците.

Освен това много собственици на жилища поставят сейфовете си в спалнята или в кабинета си. Висококачествените сейфове с болтове могат да бъдат повече проблем, отколкото си струват за повечето крадци. Въпреки това сейфове, които са преносими с комбинации с едно кликване, могат бързо да бъдат отнети. Тъй като тези сейфове не са завинтени към пода, крадците могат просто да ги премахнат и да отворят сейфовете на друго място.

Освен сейфовете, чекмеджетата също са основни места за лов. Хората са склонни да поставят пари в брой, лични документи и предмети от първа необходимост на леснодостъпно място. Най-добре е да инвестирате във висококачествено заключени чекмеджета, за да предотвратите кражба.

Оборудване като лаптопи, високоговорители и слушалки обикновено се намират в офиса. Дори без да получат пари или бижута, крадците могат да се задоволят със скъпо оборудване, което могат да препродадат на черния пазар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com