Meta подготвя мащабни съкращения тази седмица

1738
Meta подготвя мащабни съкращения тази седмица
Снимка: iStock

Meta Platforms Inc (META.O) планира да започне широкомащабни съкращения тази седмица, които ще засегнат хиляди служители. Това съобщи Wall Street Journal, позовавайки се на запознати с въпроса, като обявяването е планирано още в сряда. От Meta отказаха да коментират информацията, предава БГНЕС.

През октомври компанията майка на Фейсбук Мета прогнозира слабо празнично тримесечие и значително повече разходи през следващата година, което ще намали с около 67 млрд. долара борсовата стойност на Мета, добавяйки ги към вече загубената стойност от над половин трилион долара през тази година.

"Мета" представи усъвършенстван шлем за виртуална реалност

Компанията "Мета" представи нов шлем и очила за виртуална реалност, предназначена специално за професионална употреба. Това се случва с...

Разочароващата прогноза идва в момент, когато Meta се бори със забавянето на глобалния икономически растеж, конкуренцията на TikTok, промените в защитата на личните данни от Apple (AAPL.O), опасенията за масовите разходи за метауслуги и постоянно присъстващата заплаха от регулации.

Главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг заяви, че очаква инвестициите в метавселената да дадат резултат след около десетилетие. Междувременно той трябваше да замрази наемането на служители, да закрие проекти и да реорганизира екипите, за да намали разходите.

"През 2023 г. ще съсредоточим инвестициите си върху малък брой приоритетни области на растеж. Така че това означава, че някои екипи ще нараснат значително, но повечето други екипи ще останат без промяна или ще се свият през следващата година. Като цяло очакваме да завършим 2023 г. като малко по-малка организация, отколкото сме днес", каза Зукърбърг по време на последния разговор за приходите в края на октомври.

През юни компанията за социални медии съкрати плановете си за наемане на инженери с поне 30%, като Зукърбърг предупреди служителите да се подготвят за икономически спад.

Meta замрази наемането на нови служители, за да намали разходите

Компанията Meta, която е майка на Facebook съобщи, че ще замрази наемането на нови служители, за да намали разходите, тъй като преживяв...

Акционерът на Meta Altimeter Capital Management в отворено писмо до Марк Зукърбърг по-рано заяви, че компанията трябва да оптимизира дейността си, като съкрати работните места и капиталовите разходи, като добави, че Meta е загубила доверието на инвеститорите, тъй като е увеличила разходите си и се е насочила към метавселената.

Няколко технологични компании, включително Microsoft Corp (MSFT.O), Twitter Inc и Snap Inc (SNAP.N), съкратиха работни места и намалиха наемането на служители през последните месеци, тъй като глобалният икономически растеж се забавя поради по-високите лихвени проценти, нарастващата инфлация и енергийната криза в Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:

Велики оферти за 5G смартфони от Vivacom

Супер оферта от Vivacom: Най-качественият оптичен интернет в България с 50% отстъпка за цяла година

Във Vivacom над 700 служители са част от експертни програми за развитие

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева (СНИМКИ)

Кои са най-гледаните филми и сериали в EON Видеотека през март

Vivacom спечели призовото първо място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ (СНИМКИ)

Специална филмова селекция с Брус Уилис в EON видеотека

Vivacom представя специална празнична селекция от филми в EON видеотека по случай 8 март

Vivacom със специална оферта за малкия и среден бизнес

Vivacom предлага 50% отстъпка на планове Unlimited при покупка на Vivacom 5G смартфон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Unlimited Tech Guide