Microsoft, Amazon и Google ще борят заедно глада по света

1543
Microsoft, Amazon и Google ще борят заедно глада по света
Снимка: Getty Images/Guliver

Американските технологични гиганти Microsoft, Amazon и Google ще обединят сили с международни организации, с цел да предотвратят и идентифицират причините за глада в развиващите се страни, предава АФП.

За целта трите компании ще прибегнат до изкуствен интелект и анализ на големи обеми данни, съобщиха в съвместно изявление Световната банка и ООН.

Джеф Безос остава най-богат в света

Основателят на компанията за онайн търговия Amazon Джеф Безос остава най-богат в света, сочи последната класация на Bloomberg. Той дост...

Вместо, както досега, да се следват събитията и международните организации да се опитват да помогнат на гладуващите, едва след като вече са дадени множество жертви, технологичните компании ще "използват предвиждащата сила на данните", за да могат да се вземат мерки, преди кризата изобщо да е възникнала.

"Фактът, че през 21-ви век десетки милиони, много от които деца, все още гладуват е световна трагедия. Ние формираме безпрецедентна световна коалиция, която да каже "стига"", заяви президентът на Световната банка Джим Йон Ким.

През миналата година повече от 20 млн. души в Нигерия, Сомалия, Южен Судан и Йемен са гладували. Други 124 млн. души живеят в условията на несигурност за прехраната си и разчитат на хуманитарна помощ за оцеляването си. Повече от половината живеят в райони на конфликти.

Новосъздаденият Механизъм за справяне с глада (FAM) ще осигури ранно предупреждаване за възникването на кризи с продоволствията, които имат потенциал да се превърнат в глад, и ще позволи навременното задействането на мерки за предотвратяването му.

Световни медии с декларация срещу кражбата на новини от Google и Facebook

Най-големите световни и европейски информационни агенции подписаха съвместна декеларация срещу кражбата на новини от страна на Google и...

Microsoft, Amazon, Google и други технологични компании ще осигурят необходимата експертиза за изграждането на система за математически анализ, наречена "Артемида", която да използва изкуствен интелект, за да предвижда проблемите с прехраната в реално време.

Първоначално FAM ще бъде пилотно използвана за ограничени рискови държави, а по-късно ще покрие целия свят. Инициаторите на инициативата ще се срещнат на 13 октомври на остров Бали, Индонезия, за да дискутират въвеждането ѝ в експлоатация. Разговорите ще бъдат част от ежегодната среща МВФ — Световна банка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии