НА ЖИВОВойната в Украйна

Милен Керемедчиев: Със сигурност няма да минем със спокойно честване на годишнината на Гоце Делчев

1551

Днешната среща на двамата вътрешни министри на България и РСМ показа опити от двете страни да се намали напрежението. Но то със сигурност ще бъде много високо, ще има сблъсъци, въпросът е доколко могат те да се намалят. Със сигурност няма да минем със спокойно честване на годишнината на Гоце Делчев. Това каза в студиото на "Още от деня" по БНТ Милен Керемедчиев. По думите му е странно, че вместо двамата министри да говорят за трафик на хора, те говорят как да стане спокойното преминаване на български граждани на територията на РСМ.

Кеременджиев смята, че "кукловодите" на напрежението са и от двете страни - от наша страна са ВМРО и "Възраждане" - партии, които защитават политиката на Русия, а от страна на РСМ - ВМРО-ДПМНЕ, които са основните защитници Северна Македония да не е част от ЕС, да е по-близка със Сърбия и Русия. "Дългата ръка на Москва" е само една основна част за напрежението, смята Керемедчиев. Другата основна част са предстоящите избори в България и вероятните избори в РСМ.

"Тази тема в България се нагнетява от партии, които са извън парламента. Предизборната кампания има голяма част от това напрежение. От друга страна ВМРО-ДПМНЕ са най-голямата опозиционна партия в Македония и те правят всичко възможно да дестабилизират правителството и голяма част от техните симпатизанти са в основата на баталните сцени в Скопие", каза Керемедчиев.

 

Служители на ГКПП Гюешево не очакват блокади по границата ни със Северна Македония

Не се очакват барикади и блокиране на движението на македонския ГКПП-Деве баир на 4 февруари, когато е поклонението пред монумента на Г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Испания поема твърд ангажимент...
БСП закри предизборната си кампания...
Областният управител на София...
Христо Иванов: Всички на практика...
Нинова във Варна: Да се спре временно...
Книгата на каузите на ПП-ДБ събра...
Отстранени от БСП социалисти,...
Гледайте на живо: ИЗБОРИ 2023:...
Кирил Петков разказа на бургазлии...
Васил Тончев: "Левицата" има...
Росица Матева: МВР няма да допусне...
За левите ментета и оригинала...

Последни новини