Минеков предаде поста на Найден Тодоров:Тук министърът винаги е бил подлаган на изнудване

1241
Минеков предаде поста на Найден Тодоров:Тук министърът винаги е бил подлаган на изнудване
Снимка: Министерство на културата

На кратка церемония по приемственост в Министерството на културата новият министър на културата Найден Тодоров пое поста от досегашния - проф. Велислав Минеков, към когото президентът Радев изрази благодарност, съобщиха от Министерство на културата.

"Идва един наистина достоен човек на това място, убеден съм, че той ще се справи. Напълно съзнателно мога да кажа, че той е достоен и че той е най-точният, който можеше да бъде посочен за Министерството. Бедата е, че господин министърът го очаква серия от трудности, преодоляват се. Моля господин министъра да се пази от хвалбите. Похваленият министър не е добър министър – критиката ще бъде всеки ден". С тези думи проф. Минеков представи своя наследник. Според него критиката ще бъде от всички посоки и най-вече от медиите. "За съжаление тук министърът винаги е бил подлаган на изнудване, което аз не съм допускал. Вярвам, че Найден Тодоров също няма да го допусне. Тук бяха спрени корупционерите, които преди години работеха добре в Министерството, тук бяха спрени и паразити, свикнали да живеят на гърба на Министерството, и всякакви изнудвачи", посочи проф. Минеков. Той увери, че това няма да се случи и при управлението на нашия нов министър. ОЩЕ: Как тайното стана явно: Радев - ДПС 0:1

"Моля, контактите, които направихме в чужбина, да бъдат продължени, контактите с ЮНЕСКО са задължителни, от тях очакваме много. Имаше неща, които свърших и това беше поводът да се съглася за третия мандат. Имаше неща, които не свърших и ги оставям в наследство с голяма надежда – това са проекти с огромно значение за културата", поясни проф. Минеков. По думите му културното ведомство се състои от почтени хора, добре работещи, когато добре работи и министърът. "Аз имах един прекрасен екип. Благодаря на всички, които са работили в Министерството, благодаря на своя екип, който беше неотлъчно до мен. Надявам се новият министър да има почивен ден, поне понякога в събота", каза още проф. Минеков и пожела успех на Найден Тодоров.

"Искам да благодаря на министър Минеков за свършената работа, защото тя е много повече от това, което се вижда. Светът е така устроен, че хората виждат винаги проблемите, а свършеното остава някакси на заден план. Само че като човек, който е бил в системата до този момент, съм видял и няколко ситуации, в които културата е била спасена от г-н Минеков, за което изключително много му благодаря. Аз ще продължа да работя и с колегите от неговия екип, ще разчитам на тяхната помощ за проектите, които проф. Минеков е стартирал и все още не са завършени. Ще разчитам и на неговата подкрепа за тях в бъдеще. Благодаря много, има много работа да се върши. В културата винаги има много работа и тя никога не е свършена, защото това е процес", посочи от своя страна министър Тодоров. По думите му най-страшното е, че това това министерство носи едно име, което ние не осъзнаваме. "Наричаме се Министерство на културата, а се занимаваме основно с изкуства и културно наследство, но всъщност културата не е само това. Културата е начинът, по който поздравяваме хората на улицата, начинът, по който се държим един с друг. Културата е начинът, по който реагираме, когато сме съгласни и когато не сме съгласни с другия. Културата в крайна сметка, е това, което прави от една група нация", изтъкна министър Тодоров. Той каза, че ще разчита на помощта на проф. Минеков и екипа му, за да може това министерство да бъде не само на изкуствата, културното наследство и художественото образование, но да бъде Министерство на културата. ОЩЕ: Кой е Найден Тодоров - новият служебен министър на културата?

В края на церемонията, спазвайки дългогодишната традиция, проф. Велислав Минеков символично предаде на наследника си фототипно копие на прочутата Манасиева хроника, която в знак на приемственост си предават министрите на културата. ОЩЕ: Новият служебен кабинет заработи, Радев се похвали с интерконектора и "Капитан Андреево"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Гешев за пудела и пачките: Най-високо в мафията стоят политиците (ВИДЕО)

МВнР кани международни наблюдатели за изборите на 9 юни

Доц. Искрен Иванов за рокадата в правителството: И друг път сме виждали министри-еднодневки

Не служебен, а партиен кабинет: Йотова настоя Главчев да докаже дали е независим (СНИМКИ)

Кирил Петков: Управлява ни перманентна власт, за която не сме гласували (ВИДЕО)

С руска пропаганда Петър Волгин и "Възраждане" тръгват към евроизборите

Министър Павлова: Законност и справедливост не са кухи фрази

Киселова за рокадата на външния министър: Главчев да обясни и да се разграничи от Борисов

Дипломат за смяната на външния министър: Странно решение, правителството е политическо

Не е добър знак: Експерт за смяната на външния министър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика