НА ЖИВОВойната в Украйна

Мирчев за първия мандат: Меси като стане ще разберем какво ще се случи

1138

Нека да изчакаме Меси да се събуди и ще разберем какво ще стане днес. Той става рано. Това каза депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в ефира на Нова телевизия, попитан кой според него ще предложат от ГЕРБ за премиер. Днес президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС.

„Няма да подкрепим мандат на ГЕРБ. Дори да сложат експерти за министри, те ще бъдат управлявани от Бойко Борисов. Най-лошия вариант са избори. По-малко лошия вариант е правителство с третия мандат“, каза той.

По думите му за България е важно да има правителство, тъй като не можем да влезем в еврозоната, ако няма правителство. „Ние правим всички възможно да има правителство, но не на всяка цена“, обясни Мирчев.

Според него обаче не се вижда да има стабилно управление. „Не знам третия мандат какво управление може да предложи“, каза той.

Мирчев коментира ситуацията около „Лукойл“. Той припомни, че в петък са внесли в парламента законопроект за това, ако е нужно да влезе държавата в „Лукойл“, така, както е в Германия и в Италия.

Мирчев беше категоричен, че „Лукойл“ може да работи с друг петрол, не само с руски. „Появяват се различни експерти, плашат хората, както беше, че ще стоим на тъмно и студено зимата. Зима е. Не стоим на тъмно и студено“, заяви той и напомни: „България трябва да си защитава интереса“.

ОЩЕ: Ивайло Мирчев: Вместо да припкаме след "Лукойл", трябва да бъдем активната страна

Ивайло Мирчев: Кабинет на малцинството е най-малко лошият вариант за България

"Нямаме илюзия, че кабинетът на малцинството е добър вариант за България. Ние в момента нямаме добър вариант за управление. Просто е на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Милен Керемедчиев: Със сигурност...
Владислав Панев: Европейската...
Румен Гечев: Не споделяме с ДПС...
Иванов: Разговорите с "Продължаваме...
Иван Таков: Дългът на "Топлофикация...
"Копейкин се е провалил като баща":...
Financial Times: Изборите през...
Политолог: Изборите ще бъдат...
И "Зелено движение" подкрепи...
"Продължаваме промяната" вече...
Белобрадова обвини Нинова, че...
СДС: Лорер удари силен шамар за...

Последни новини