Мисли, които водят до неприятности и провали в живота: Как да се предпазите от тях?

6102
Мисли, които водят до неприятности и провали в живота: Как да се предпазите от тях?
Снимка: iStock/Guliver

Мислите оформят нашата среда и реалността около нас. Да, дори то да не стане веднага и не моментално, но това е основната им опасност. Време е да научите кои мисли са най-опасни от всички.

Известно е как мислите контролират здравето ни. Тук можете да отидете още по-далеч и да осъзнаете, че вашата съдба зависи пряко от тях. Те просто изглеждат маловажни, защото не казваме нищо на глас, но изобщо не е нужно да казваме нещо лошо, за да се сбъдне.

30 мъдри мисли за парите

Най-опасните мисли, които могат да съсипят живота ви

"Не контролирам живота си." Когато някой се убеди, че случващото се около него, е извън неговия контрол, а също и че не може да регулира по никакъв начин събитията, това много му вреди. Всъщност ти и аз можем много да променим съдбата си. Помнете, че вашите мисли контролират света около вас и не се съмнявайте, че ако желаете да имате някакво постижение, то ще се случи.

„Нямам късмет“. Представете си, че правите добро на някого – помагате за нещо важно, но веднъж месечно. Ако този човек ви казва, че изобщо не му съдействате. Тези думи ще се приемат за обидни. Същото се случва в ситуация с мисли като „аз съм губещ“, „лош късмет“. Съдбата може напълно да се отвърне от вас, за да даде урок и да покаже какво всъщност е поредицата от загуби.

Мъдри мисли от най-мощните и красиви умове - за всички времена

„Винаги съм прав“ . Когато човек мисли, че е перфектен, тази увереност често се разбива на пух и прах от нови проблеми. Никой не може да е прав 100% от времето.

„Страхувам се, че няма да се получи“. Притеснението, че ще се провалите блокира успеха. Това кара човек да губи време и енергия напразно. Освен това подобни мисли предизвикват появата на перфекционизъм.

"Животът не е честен". Това е вярно, но определено не трябва да мислите за това, защото днес е несправедливо към вас, а утре можете да получите всичко. Несправедливостта е измислица.

Мъдри мисли за красотата на живота

„Нямам време“ . Тези мисли идват на тези, които работят много и нямат възможност да си починат. Важно е да помним, че винаги намираме време за това, което е наистина важно за нас.

„Не искам повече да се влюбвам и да поемам рискове“. Тези мисли идват на ум на онези, които са разочаровани от връзки, брак, любов. Раздялата се случва, но това не означава, че трябва да спрете да вярвате в магията на любовта.

Как да се отървете от подобни мисли?

Най-добрият начин са убежденията. Ако осъзнаете, че късметът ви заобикаля, казвайте си колкото е възможно по-често. Ако сте загубили вяра в любовта, повтаряйте си по-често, че ще я намерите“.

Също така е много важно да държите източниците на подобни лоши мисли далеч от вас. Например, много често лошите мисли в главата ни се генерират не от самите нас, а от хората, които ни заобикалят. По-добре е да общувате с такива хора по-рядко или да се научите да не слушате техните заключения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com