НА ЖИВОВойната в Украйна

Митов уверява: Няма коалиция с ДПС, ИТН и "Възраждане"

1649

Няма коалиция с ДПС, ИТН и „Възраждане“. В това увери заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред bTV по повод гласуването на отстраняването на председателят на парламента Никола Минчев. 

„Във всеки един фрагментиран парламент в един момент, когато опозицията има възможност да свали правителството, го прави и това е единственото нещо, което може да. Накрая тия партии да гласуват заедно, тъй като провалът на правителството е очевиден, тъй като управляващото мнозинство се е разпаднало, тъй като българските граждани знаят много добре, че това правителство трябва да си отиде, тъй като е вредно за страната, ние бяхме длъжни да предложим вот на недоверие и ще бъдем длъжни да гласуваме оставката на това правителство“, каза Митов.

Като член на Комисията по външна политика в парламента Митов коментира, че френското предложение за регулиране на отношенията със Северна Македония има много елементи, които ще се обсъждат, но е стъпка в правилната посока и трябва да сме благодарни на Париж. Въпреки това „Митов не е видял елементи, които са залегнали в  Договора за добросъседство, а именно смесената историческа комисия“.

Заместник-председателят на ГЕРБ смята, че премиерът Кирил Петков е водил непостоянна политика и е създал хаос в отношенията ни със Северна Македония.

Още: Румен Радев: Петков е премиер, а не куриер на Франция за Северна Македония

Даниел Митов: Кирил Петков се озова в ролята на заврян зет

Не знаем какво значи техническа помощ за защитни цели. Според нас няма да се изпращат оръжия за Украйна. Коалицията не може да взима ре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Владимир Кисьов: Циничният аргумент...
Николай Милков: В нидерландската...
Новият шеф на БАБХ - решен да повиши...
Правната комисия прие законови...
Радев пред Кристин Лагард: Основен...
ПП отговориха на Борисов: Видя...
Москов: Не мога да се отърва от...
Явор Божанков: Президентът води...
Одобрени са допълнителни разходи...
Борисов: Габровски сам си търси...
Лечева отговори на Василев: Не...
Бойко Борисов: Днес коалиция...

Последни новини