Млади музикални таланти и педагози от Велико Търново помогнаха в битката за живот на Никол Владкова

14218
Млади музикални таланти и педагози от Велико Търново помогнаха в битката за живот на Никол Владкова
Снимка: Стела Тошкова/Велико Търново

Благотворителна продукция под надслов „С музика от сърце подаваме ръка“ в подкрепа на Никол Владкова се проведе на 11 юни 2019 г. в гостоприемния клуб "Плей" във Велико Търново. Никол е осемнадесетгодишно момиче от нашия град, което се бори с рядко и животозастрашаващо заболяване. Лечението й е финансово непосилно за нейното семейство.

В инициативата взеха участие шест талантливи малки музиканти, възпитаници на СУ "Емилиян Станев" и техните педагози. Обединени около благородната кауза, те показаха, че любовта към музиката не просто създава инструменталисти, а възпитава стойностни човешки качества като добронамереност, милосърдие, отзивчивост и чистосърдечност.  Стела Тошкова - водеща на събитието и подкрепящ родител, заяви: „Именно готовността да подадат ръка и желанието да помогнат превръща нашите малки музиканти в големи хора.“ и допълни „Помнете, в трудни моменти, и малкото има значение.“.

Музикалните таланти от класа по пиано на г-жа Мануела Халваджиева и от класа по флейта на г-жа Маргарита Мочукова изпълниха прекрасно избраните музикални произведения.

Четвъртоклсничката Десислава Добрева носи музиката в себе си. Сияещата и непринудена, изключително прецизна и отдадена на флейтата, Деси изсвири „Смелият ездач“ на Роберт Шуман и „Рагтайм“ на Скот Джоплин в съпровод на пиано от г-жа Халваджиева, и „Танц на селянина“ от Джил с г-жа Мочукова и г-жа Халваджиева.

Ангелика Любомирова завладява музикални сцени със своя неподражаем глас. С цялата си феерия Анджи показа завидни умения с флейтата, изпълнявайки „До, ре, ми, фа“ на Страйбог, „Дунавски вълни“ от Иванович, в акомпанимент на пиано от Мануела Халваджиева.

Атанас Стоев е артистичен и забавен, любознателен и мъдър. Четвъртокласникът представи „Сицилиански танц“ от Роберт Шуман, „Хоро“ от Веселин Стоянов, „Блус“ от Емонтс и „Хабанера“ от операта „Кармен“ на Жорж Бизе.

Даная Бенкова е вулкан от емоции и експресивност, и подобно на древногръцката митология, посипана със златен дъжд. В дует с г-жа Мочукова тя изпълни „Всички бисери“ от Жорж Бизе. Корепетира г-жа Халваджиева. Прозвуча и „Por una Cabeza“ от Карлос Гардел, в изпълнение с г-жа Халваджиева.

Дара Джанабетска е нежна, обичлива и чувствена. С много трепет и желание тя изсвири „Валс“ от Парашкев Хаджиев, „Дядо Мраз“ от Роберт Шуман и любимото си произведение „Малкото негърче“ от Клод Дебюси.

Десислава Ангелова е мила, изтънчена и очарователна. В нейно изпълнение прозвучаха „Баба Яга“ на Чайковски, „Песен“ от Веселин Стоянов и „Буги-Вуги“ от Емонтс.

В дует Даная Бенкова и Десислава Добрева изпълниха на флейта танцова сюита от операта „Кармен“ на Жорж Бизе.

Със своята музика, пианистите на г-жа Халваджиева и флейтистите на г-жа Мочукова спечелиха сърцата на публиката. Благодарение на вълнуващите им изпълнения и щедростта на зрителите за Никол бяха събрани 585 лева. Средствата от дарителницата бяха предоставени в помощ на битката за живот на търновското момиче, което се лекува в чужбина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВЕЛИКО ТЪРНОВО:

Ваксиниран младеж е с коклюш във Велико Търново

ВАС ще има последната дума за проекта на Вълка за огромен инсинератор край Павликени

Авария остави без вода Велико Търново и още няколко града

Хората в Павликени си имат камила (СНИМКИ)

Сериозна авария: Велико Търново е без вода

След 14 бременности: 33-годишна жена роди за 11-и път у нас

2-годишно дете почина в болницата във Велико Търново

Два дни грипна ваканция в област Велико Търново

За трето дете: 10 000 лева накуп ще дават в Горна Оряховица

Спасиха измръзнал бял щъркел в Горнооряховско (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com