НА ЖИВОВойната в Украйна

Млади народни певици с първо авторско парче

1192

„Сърце“ е първата авторска песен на дуета Бисера и Лидия и като такава има особено значение за тях. Текстът разказва за любовта като движеща сила, вдъхновен от богатството на фолклорните предания и легенди. Написан е във фолклорна форма, но е съвсем разбираем, поради отсъствието на специфични диалектни думи.

https://www.youtube.com/watch?v=fPSL3wPIPFI&feature=youtu.be 

Момичетата съчетават идеите си за звучене на песента, като в резултат слушателите могат да чуят модерен етно елемент с лирично-драматични моменти. Музиката, аранжиментът и саунд дизайнът отново са поверени на момчетата от ANP Music Production (Петър Алексиев, Алекс Нушев и Атанас Борисов). Специално участие в аранжимента има и известният музикант Илия Илиев, който придава интересни тембри в звученето със своя духов инструмент тарогато (срещан в унгарската и румънската музика).

Видеозаснимането е дело на креативния млад екип, създал и „Рано ми е“, SkyBrothers, с режисьор Радостин Събев – Шошо. Сюжетът разказва историята на двама влюбени, които се търсят взаимно, но са изправени пред безброй непреодолими препятствия по своя път един към друг. Тогава се появава богинята на природата, която прилага своите свръхестествени сили, за да им помогне да бъдат отново заедно. Различното в този сюжет е, че младите изпълнители вземат активно участие изцяло с актьорска игра, като техните главни роли са напълно различни - Бисера Иванова влиза в образа на младата съвременна жена, заедно със Светослав Петков – нейният възлюбен. В ролята на богинята на стихиите се превъплъщава Лидия Ангелова. Впечатление прави това, че и трите образа са с ключово важно значение и си взаимодействат през цялато време. Идеята на младия режисьор Радостин Събев е да представи историята в малко

по-фентъзи стил и да постигне елемент на мистика, в унисон с музиката. Локациите на снимките са Природен парк „Рила“, край Самоков, и местността „Копитото“ на Витоша.

В подготовката и заснемането активно участие взема и Младежка организация "SEED", град Самоков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Музика

Един от основоположниците на...
Бетовен с Боян Виденов, Симеон...
МУЗИКАУТОР стартира проект OpenMusE...
Стана ясно кой ще изиграе Майкъл...
Отиде си китаристът и певец Том...
Васко Василев с 14 концерта за...
Белослава обяви нов концерт на...
ALI с лайв от легендарното Първо...
Дмитрий Юровски представя Вагнер...
НИКОС ВЕРТИС пристига с екип от...
Стив Вай идва в България през април...
YO-YO BAND Концерт-промоция...

Последни новини