Моят дом, моята малка функционална вселена

3159
Моят дом, моята малка функционална вселена
Снимка: ИКЕА

Домът отдавна не е това, което беше. Освен пространство за спасение от големия свят, той се превърна в лична мултифункционална вселена, която ни събира на едно мястото за работа, отмора, готвене и забавление.

Като компания, специализирана в обзавеждането на дома, ИКЕА винаги е имала по-лично отношение към домашния уют и се е стремяла да разбере какъв е начинът на живот на хората, за да им предложи най-добрите решения. Дизайнерите на шведската компания също знаят, че домът е личната ни паралелна вселена. Ето защо ни дават все повече идеи как пространството ни да стане удобно и функционално, но и отговарящо на конкретни нужди и желания.

Доскоро това знание беше събрано под формата на своеобразен „наръчник за по-добър живот у дома“ в книжния каталог на ИКЕА, който през годините очаквахме с нетърпение. Както вече знаем, тези умни идеи се трансформираха в нещо много по-удобно. Днес можем да ги намерим в специалната секция на IKEA.bg, наречена “Вдъхновение”, която от своя страна събира разнообразни дизайнерски решения от различни домове. В секцията можем да открием както продукти, които ни интересуват, така и цялостни решения в различни стилове. Те са вдъхновени от хората по света и техния начин на живот. Разказват истории, които са близки до нас самите.

Например, един от домовете представя нуждите на елегантните несемейни мъже, фокусирани върху грижата за себе си и за пространството, което обитават. Те се любуват на вкусното сутрешно кафе и спокойствието. Друга история ни пренася в света на интересните приключения на брат и сестра, които споделят един дом. Те нямат нищо общо помежду си, но въпреки това събират своите личности във функционалната домашна вселена.

Какво ни дават разказите в ИКЕА Домове ли? Идеи и вдъхновение. За това как да организираме у дома изложба на любимите си вещи. Или как да съчетаем решенията така, че да паснат както на нашата индивидуалност, така и на нуждите на близките ни.  И още много.

Ето например, ние разбрахме, че можем да пренесем офиса си буквално в коридора. Дизайнер от ИКЕА ни споделя как можем да го организираме по най-добрия начин съвсем елегантно, без да изневеряваме на стила си. 

От другата страна на стаята ни чака  - STRANDTORP – масата „за края на деня“ или дори за предстоящ празник, която без проблем се разпъва или свива според повода. Тя ни дава прекрасната възможност да посрещнем както най-близкия ни човек, така и любимата ни компания от хора, която все не успяваме да съберем на едно място.

А ако обичате като нас да седите на земята и да играете бордни игри с приятели часове наред, то можете лесно да обособите специален кът у дома за подобни занимания. Необходими са 3-ма главни герои - килимът BRONDEN, придружен от пуфа SANDARED и мекото одеало INGRUN. Те създават усещане за уют и комфорт, благодарение на неутралните цветови комбинации и естествените материали в състава им. Можете да добавяте и още елементи за топла атмосфера – възглавници, декорации, картини, снимки, мини-секции с настолни игри, LED лампички...  

За десерт оставихме любимата ни тема – комбинация от текстил и естествени материали, залегнали в дизайнерските решения на един от домовете на ИКЕА. Меки одеяла и възглавници, ратанови кошове и ленени завеси за нашето пространство. Стилно, подредено, но все така уютно. И все така наше.

Сигурни сме, че и вие ще имате своите фаворити, когато разглеждате домове на ИКЕА. Потапяйки се в различните истории, решения и вдъхновения, накрая ще ни остане само един единствен проблем - няма да искаме да излезем от вкъщи. Какво пък? Ще поканим всички други у дома! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com