Може ли страхът от разболяване да ни разболее фактически

3514
Може ли страхът от разболяване да ни разболее фактически
Снимка: Club здраве

В следващите минути в предаването ни „Club здраве“ обръщаме своето внимание върху психичното здраве в моментите, в които физическото започва да се „разклаща”. След 2020 г, когато страхът и дори паниката от Ковид 19 бяха съвсем реални, а много хора го преболедуваха тежко, други дори загубиха близки, като че ли станахме една идея повече хипохондрици. Последните близо две години и половина промениха психиката на мнозина, които днес вече се вглеждат до степен на вманиаченост в здравето си и се паникьосват при най-малкото неразположение.

Въпреки че все още в страната ни темата за психичното здраве като част от общото ни здраве е прохождаща, следва да се замислим върху следното - за да изпиташ определена емоция, да кажем страх, първо трябва да помислиш върху дадената ситуация, в която се намираш. И тук е разковничето – ако можем да контролираме мислите си, следователно бихме могли да определим и каква емоция да изпитаме относно случващото ни се. Ако съумеем да бъдем по-спокойни и по-малко уплашени, дали това няма да ни помогне да бъдем и по-здрави? Всичко това водещата Радина Василева дискутира с психолога Младен Владимиров - сертифициран кризисен психолог с повече от 15 години консултативна практика, който през последните две години работи активно с хора с постковид симптоми.

Вижте цялото интервю тук:

Младен Владимиров се присъединява към инициативата „Ти решаваш“, която обединява лекари, вирусолози, имунолози, общопрактикуващи специалисти, учени, преподаватели и други специалисти в общо усилие да се предоставя вярна и правдива информация относно развитието на ковид-пандемията, методите за предпазване, последствията от прекараната болест и всяка друга тема, която би помогнала на всеки човек да вземе истински информирано решение. Инициативата напълно уважава правото на всеки човек сам да се информира и сам да вземе важното решение дали да си постави ваксина или не, като единствено ще предоставя надеждна, проверена и научна информация. Инициативата „Ти решаваш“ е на БЧК, по програма „Дейности в отговор на COVID-19 в България”, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com