Мотивация за вашата тренировка

941

Независимо дали сте запален по фитнеса или сте начинаещ в тренировките, започването или отделянето на време за упражнения понякога може да ви се стори последното нещо, което искате да правите – особено след дълъг работен ден.

Редовните упражнения са полезни за вашето физическо и психическо здраве, независимо по кое време на деня ги правите. Но намирането на мотивция, за да започнете с тях, може да ви се стори доста трудно понякога.

5 фитнес модни тенденции за тази есен

Как да намерим мотивация за тренировка?

Мислете позитивно за тренировките и си напомняйте всеки ден целта, която искате да постигнете.

Намирайте място в натоварения си график за ободряваща тренировка. Предварително запишете задачите си за следващата седмица на един лист, като включите и време за упражнения. Така визуално ще си напомняте всеки ден какво ви очаква.

Поставете вдъхновяващи цитати навсякъде из къщата. Малки бележки на огледалото, върху хладилника или на масата. Това ще ви даде прилив на мотивация и ще ви напомня за целите ви да постигнете чудесно тяло.

Ако сте начинаещ в тренировките, може да тренирате заедно с приятели или да ходите на групови занимания. Така ще се държите отговорни взаимно и се забавлявате в процеса.

Може да направите списък с постиженията си и редовно да отчитате успехите и напредъка си. Дори и успехите да не са мигновени – доверете се на процеса и бъдете търпеливи. Припомнете краткосрочните си цели, докато дългосрочните се реализират. Те ще ви дадат чести усещания за успех и повишаване на постиженията.

Не правете тези 5 грешки по време на тренировка, ще увредите ставите

Как да отделите време за упражнения, когато ви се струва, че нямате никакво?

Работата от вкъщи означава по-малко часове, прекарани в пътуване до работното място, така ще успявате да оползотворите това време за тренировки. Но хората, които рабитят в офис, е по-трудно да дадат приоритет на това.

Намирането на време за упражнения е свързано с превръщането им в приоритет. Включете го като награда за тежък работен ден или начин да ви събуди сутрин.

Запитайте се какви са вашите приоритети в живота – наистина ли искате да постигнете фитнес целите си? Ако го направите, ще намерите време за това. Никой друг няма да тренира вместо вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Само хитрите домакини знаят как...
След всяко пране сипвайте това...
Научете кой е най-вкусният сорт...
Рецепта за традиционна къпана...
Стана ясно кои са носителите на...
3 зодии, които трябва да внимават...
„Ще ми гръмне главата!“ и още 11...
5-те зодии с нова връзка през ДЕКЕМВРИ...
6 ефективни трика да спрете да...
Най-странните комбинации от...
Ето кой е цветът на 2023 г....
Уникално късметче за всяка зодия...

Последни новини