Музейко гостува в хипермаркетите на Kaufland в Плевен

1840
Музейко гостува в хипермаркетите на Kaufland в Плевен
Снимка: Кауфланд

Интерактивни образователни инсталации, посветени на отговорното потребление на ресурсите, могат да видят плевенчани от утре (3 февруари) в хипермаркетите на Kaufland в града. Магазините са домакин на пътуващата експозиция #ЗаеднодействайСМузейко, създадена от детски научен център „Музейко“ в партньорство с веригата.

До края на март деца и родители ще имат възможност да разгледат инсталациите „Водата у дома“ и „Сортер за рециклиране“ и да научат любопитни факти за опазването на околната среда.

Модулът „Водата у дома“ акцентира върху това колко вода ползваме, ако докато си вземаме душ или си мием зъбите, не спираме кранчето и как мръсната вода се пречиства, преди да се върне в природата. Целта на инсталацията е да покаже голямото значение на малките ежедневни действия, насочени към намаляване на потреблението на ресурсите и въздействието ни върху околната среда. Модулът може да бъде видян в хипермаркета на Kaufland на улица „Гренадерска“ 119. Втората инсталация „Сортер за рециклиране“ разкрива по интересен и достъпен начин какво се случва с разделно събраните отпадъци и как те отново оживяват като суровини или нови продукти.  Модулът може да бъде разгледан в хипермаркет Kaufland „Кайлъка“ на ул. „Сан Стефано“ 80.

Двата модула от изложбата ще останат в Плевен до края на март, след което в града ще пристигнат други два от пътуващата експозиция – „Осветление“ и „Къде отиват играчките?“.

#ЗаеднодействайСМузейко е първата образователна изложба на „Музейко“, която беше открита извън неговата територия. В продължение на повече от година тя обикаля хипермаркетите на Kaufland в няколко града в страната.

Проектът #ЗаеднодействайСМузейко е в партньорство с Kaufland България и с подкрепата на Екобулпак България АД,  Булекопак АД, Софийска вода – част от Групата Веолия. Освен образователната изложба, той включва също и онлайн платформа green.muzeiko.bg. Там деца и родители могат да се запознаят с основните теми на изложбата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com