НА ЖИВОВойната в Украйна

МВФ може да намали прогнозите си за растежа на Китай

2288

Международният валутен фонд може да се наложи да намали прогнозите си за растежа на Китай. За това предупреди управляващият директор Кристалина Георгиева днес.

"Наистина съществува вероятност в този период на много голяма несигурност да се наложи да коригираме прогнозите си надолу", заяви Георгиева, визирайки прогнозите на фонда за Китай, предаде БГНЕС.

През октомври МВФ намали прогнозата си за развитието на икономика номер две в света до 3,2% през тази година, тъй като тя е обременена от политиките за премахване на ковид, както и от забавянето в сектора на недвижимите имоти.

Фондът прогнозира, че растежът на Китай ще се повиши до 4,4% през следващата година. Строгият подход на Пекин включва принуждаване на местните власти да налагат незабавни забрани и карантинни заповеди, както и да ограничават свободата на движение в отговор на незначителни микро-огнища на ковид. През уикенда в големите градове избухнаха невиждани от десетилетия демонстрации, които се противопоставиха на забраните и поискаха по-големи политически свободи.

Властите в Китай успяха да прекратят протестите срещу COVID мерките

След дни на сблъсъци между протестиращи и полиция - властите успяха да прекратят протестите в Китай. Демонстрациите срещу мерките за б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Международни

Руският банков сектор потъна...
Таванът на дълга на САЩ продължава...
IBM съкращава 3900 работни места...
Tesla отчита поредни рекордни...
"Лукойл" мисли дали да съди Асен...
Ще ни спре ли Русия петрола? Почва...
ЕЦБ: Лихвените проценти трябва...
Олигархът Владимир Потанин призова...
Португалският авиопревозвач...
5,5 млн. евро глоба на Meta за нарушения...
Започна процесът срещу Илон Мъск...
Биткойнът поскъпна, достигна...

Последни новини