НА ЖИВОВойната в Украйна

МВнР предлага 30% увеличение на заплатите на служителите си

859

Служебният министър на външните работи Николай Милков е изпратил предложение до премиера Гълъб Донев за 30%-но увеличение на заплатите на служителите в Министерството на външните работи. Това каза каза зам.-министърът на външните работи и говорител на МВнР Костадин Коджабашев.

"Нагласата на всички е този казус да бъде решен в положителна посока за служителите на министерството. Въпросът е доколко финансовата рамка на държавата на този етап позволява определен процент увеличение на заплатата. А, че такова увеличение е необходимо, това е безспорно", допълни Милков, цитиран от БГНЕС.

"30% увеличение на заплатите би ни удовлетворило ако годината беше 2020, на този етап това по никакъв начин не се вписва в нашите искания. Ние искаме 100% увеличение на най-ниските заплати в МВнР, защото те са от порядъка на от 800 до 1000 лв. От утре служителите ще бъдат на работните си места, но работата ще бъде преустановена." Това заяви председателят на синдиката на МВнР Мартин Колев след седмичния брифинг в министерството.

Припомняме, че вчера служители на Министерството на външните работи (МВнР) излязоха на протест с искане за увеличаване на ниските възнаграждения. Те са недоволни и от лошите условия на труд, нелогичното изчисляване на заплатите на младшите служители спрямо старшите, както и липсващата практика за преизчисляване на заплатите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Обилният снеговалеж прекъсна...
Затвориха за движение Троянския...
Задържаните вчера българи са...
Македонският клуб в Благоевград...
Ковачева иска отговорност на...
Кой има имен ден днес, 5 февруари...
Най-важното за деня, 4 февруари...
Прогноза за времето - 5 февруари...
Трима българи са задържани на...
Проф. Павлов: Спирането на българи...
Близо 130 снегорина почистват...
Протест и контрапротест пред...

Последни новини