НА ЖИВОВойната в Украйна

МВР отново издава удостоверения за гласуване на хората без валидни документи

895

Хиляди полицаи в цялата страна се грижат за реда в изборния ден. Хората, които нямат валидни лични документи, могат да си изкарат удостоверение за гласуване до 19 часа в днешния ден.

От министерството напомнят, че хората, които не притежават валидни лични документи, могат да получат удостоверения за гласуване в днешния ден. За целта е необходимо да подадат молба в областните дирекции на МВР в страната, в СДВР или в районните полицейски управления. Срокът, в който ще се издават подобни документи, е 19:00 ч.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за гласуване в изборите, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на такъв документ, удостоверение за гласуване може да се издаде във всяко поделение на МВР, независимо от настоящия адрес.

Преди да започне изборният ден, са образувани общо 64 наказателни производства по сигнали за купуване на гласове. Задържаните са 69. Съставени са и 1795 предупредителни протокола по Закона за МВР, предаде БНР.

Гласуваме за 48-о Народно събрание

Днес са предсрочните парламентарни избори в България. Българските граждани с право на глас в страната и сънародниците ни в чужбина, ще ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Най-важното за деня, 7 декември...
Прогноза за времето - 8 декември...
От утре: Ограничават движението...
Съдът потвърди разрешителното...
НАП кара зависимите от хазарта...
Времето утре - 8 декември 2022...
Окончателно: ВАС разреши безплатно...
На втора инстанция: 9 г. затвор...
Coca-Cola Без Захар Лимон с престижна...
Мобилното приложение на Yettel...
Нова експертиза за кораба "Илинден":...
БДЖ пуска празничен коледен влак...

Последни новини