НА ЖИВОВойната в Украйна

Мъск оборудва офиса на Twitter със спални за работниците си (СНИМКИ)

1212

Собственикът на Twitter Илон Мъск оборудва офисите на социалната мрежа със спални. Те са предназначени за уморени работници, чийто график е повече от натоварен, съобщава BBC. Във вече изтрита публикация Мъск разкрива, че също работи и спи в офиса на Twitter, "докато организацията не бъде оправена".

Миналия месец той изпрати имейл до всички работници в сайта. В него милиардерът уведомяваше служителите, че ги чака "хадкор режим на работа". Медията получи снимки на дивани в Twitter, използвани като легла, както и на конферентна зала трансформирана в спалня. В офиса дори е монтирана и пералня за дрехите на служителите.

Строителна инспекция на Сан Франциско обяви, че разследва възможно нарушение на строителния кодекс след жалба.

Лошата работна етика на Мъск е добре документирана със служители в останалите му компании. Често те са принудени да работят до краен предел и на голяма лична цена. Според милиардера това си заслужава, заради "каузата" на компаниите.

Тази натовареност понякога дава добри резултати. Пример за това е SpaceX и успеха на ракетите на компанията. Друг път обаче резултатите са пагубни. Претоварването и ускорените графици са довели до същински хаос във фирмата за мозъчни импланти Neuralink на Илон Мъск. В следствие на изтощението са били провеждани прибързани и объркани експерименти със животни. В резултат на тях около 1500 маймуни, прасета, овце и други бозайници са били умъртвени.

ОЩЕ: За кратко Илон Мъск изгуби първото място в списъка на милиардерите на Forbes

Мъск обича да споделя, че също е спал в офисите и фабриките на компаниите си, демонстрирайки високо ниво на отдаденост.

"Това не е добре. Поредният неизречен знак на неуважение. Няма дискусия. Просто така и леглата се появиха", споделя с огорчение пред Forbes анонимен служител на Twitter.

"Хората вече работят до късно вечерта, така че до известна степен от леглата има смисъл", коментира друг вътрешен източник.

САЩ започват разследване на компанията за чипиране на Мъск „Neuralink“ заради тестовете с животни

Федералните власти на САЩ започнаха разследване на Neuralink, компанията, собственост на Илон Мъск. Причината за разследването са опити...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Америка

САЩ ще отменят извънредните здравни...
Германия дарява 200 млн. евро...
Джо Байдън обяви, че няма да изпрати...
Огромен пожар във фабрика в мексиканския...
Екзорсисти убиха 4-годишното...
САЩ не изключват военни действия,...
Над 20% от американците използват...
Започна производството на първият...
Автобус падна в пропаст в Перу,...
Петима кубинци се удавиха при...
Показаха кадрите от полицейското...
Генерал от ВВС на САЩ: Китай може...

Последни новини