НА ЖИВОВойната в Украйна

Мъск показа документи как Туитър е укрил скандал със сина на Джо Байдън

14680

Новият собственик на Туитър Илон Мъск публикува на страницата си в социалната мрежа линк към публикации на журналиста Мат Тайби, на когото предостави доказателства за укриване на скандала от Туитър с Хънтър Байдън, син на президента на САЩ Джо Байдън.

Става дума за историята с дадения за ремонт лаптоп на Хънтър, в който бяха открити снимки на непълнолетни и кореспонденция с 14-годишно момиче, както и материали, сочещи участието му в трафика на наркотици и използването на политическото влияние на баща му за лобистки дейности.

Това се случи през 2020 г., малко преди президентските избори в САЩ. Документите, които Мъск е дал на Тайби, показват, че Туитър е предприел извънредни мерки, за да потуши скандала.

Линкът на Илон Мъск бе придружен с призива „да започваме”, след като преди това той обеща да публикува документи за ролята на социалната мрежа в скандала с лаптопа на Хънтър Байдън.

Тайби написа в профила си, че „Туитър е предприел екстремни мерки, за да скрие тази история, като премахна връзки и публикува предупреждения, че (тази информация) може да е „несигурна“. Те дори блокираха директно съобщения и информация, като такъв инструмент е предназначен само за изключителни случаи, например по отношение на детската порнография“. И това е само един пример от много случаи, в които Туитър е възпрепятствал свободния поток на информация, пише той.

Според журналиста социалната мрежа е получила и уважила искания за преглед на съдържанието както от кампанията на Джо Байдън, така и от бившия началник на кабинета на републиканците Доналд Тръмп. В същото време, според журналиста, ръководството на социалната мрежа поддържало по-тесни контакти с демократите, отколкото с републиканците.

Все пак автентичността на информацията, предоставена от Тайби, все още не може да бъде потвърдена.

ОЩЕ: Разследването срещу Хънтър Байдън по "Украинската афера": От ФБР изтекоха нови подробности 

През октомври 2020 г., малко преди президентските избори в САЩ, вестник „Ню Йорк пост” публикува поредица от материали, базирани на кореспонденция, за която се твърди, че е намерена в лаптопа на Хънтър Байдън, открит в сервиз за ремонти на компютри в щата Делауеър. Собственикът на работилницата направил копие на твърдия му диск, което беше дадено на Руди Джулиани, личен адвокат на тогавашния американски президент Доналд Тръмп. По-късно лаптопът беше конфискуван от ФБР.

Британският вестник "Дейли мейл" пише, че снимките, намерени на лаптопа, може да показват участието на Байдън-младши в престъпни дейности, свързани с трафика на наркотици и проституцията. Републиканецът Джеймс Комър от Комисията за надзор на Камарата на представителите обеща през ноември разследване на президента на САЩ Джо Байдън за това дали семейството му е участвало в международни бизнес схеми и дали американският лидер представлява риск за националната сигурност. Според законодателя, на когото се позоваха медиите, президентският син Хънтър е влязъл в бизнес връзки по света и може да стане милионер просто като осигури достъп на заинтересовани лица до високопоставени членове на семейството си. Освен всичко друго, както бе посочил Комър, Хънтър Байдън може да е свързан с трафиканти на хора и доказателства за противоречивата дейност се съдържат в неговия лаптоп.

Разследването срещу Хънтър Байдън по "Украинската афера": От ФБР изтекоха нови подробности

Над 2 години след началото на т.нар. „Украинска афера“, свързана със сина на Джо Байдън – Хънтър - и позицията му в б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Америка

Земетресение и в щата Ню Йорк -...
Арнолд Шварценегер блъсна велосипедистка...
ООН: 200 милиона жени и момичета...
Американците избират кредитни...
General Dynamics ще прави танкове...
Кристалина Георгиева разказа...
Дерайлира товарен влак с 50 цистерни,...
Американците свалиха китайския...
Блинкен разкритикува Китай заради...
Втори китайски шпионски балон...
Как се губят 50 милиарда долара...
За пръв път: Конфискуваните активи...

Последни новини