Мъск сподели руска пропаганда за 150 000 убити украинци и само 18 000 руснаци

5585
Мъск сподели руска пропаганда за 150 000 убити украинци и само 18 000 руснаци
Снимка: Twitter

Поредно абсурдно действие на Илон Мъск в социалните мрежи относно войната в Украйна – собственикът на Twitter прие за „чиста монета“ публикация на руската страница Russian Market. Тя е за убитите войници на Владимир Путин и за загиналите украинци във войната, като се твърди, че защитаващата се страна е дала цели 157 хиляди жертви, а агресорът – едва около 18 хиляди.

Информацията, която очевидно е част от руската пропаганда за войната, е с препратка към турската медия Hurseda Haber (hurseda.net), която пък твърди, че цитира израелското разузнаване Мосад. Казва се, че данните към 14 януари 2023 г., сочат за 18 480 мъртви руснаци, 44 500 ранени и 323 пленени. За украинците пише, че са дали 157 хиляди жертви, 234 000 души са ранени, а над 17 хиляди били в плен.

ВИДЕО: Жалейки от руската пропаганда - обсъждаме как пресичаме улицата в Украйна

Нищо не правим. Отговор – нула. Това заяви в свой монолог руският пропагандист Владимир Соловьов. В монолога си Соловьов изброяв...

„Трагична загуба на живот“, написа в коментар под публикацията в Twitter Илон Мъск.

Пропагандната „информация“ гласи още, че на фронта загинали 234 военни инструктори от САЩ и Великобритания, както и цели 2458 войници от НАТО от Германия, Полша, Литва и други. Имало и 5360 мъртви наемници от украинска страна.

Според Генералния щаб на украинската армия – към 6 февруари на фронта са загинали 132 160 от войниците на Путин. Украинците заявиха, че няма да издават броя на своите жертви до края на войната. Отделно, "Ню Йорк Таймс" преди дни цитира американски и европейски служители, според които убитите и ранените руснаци наброяват почти 200 000 за една година война.

Оценка от САЩ: Путин действа нерешително във войната с Украйна (ВИДЕО)

Руският президент Владимир Путин преследва големи цели що се отнася до Украйна – поставянето ѝ под руски контрол, но не предприем...

В публикацията в Twitter, разпространена от профила с 257 хил. последователи Russian Market, се припомнят и думите на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен от пресконференция през ноември 2022 г. Тогава тя изнесе данни за 100 хиляди убити украинци, след което видеото бе изтрито от профила ѝ в социалната мрежа и свалено от сайтовете на евроинституциите, а властите в Киев останаха бесни.

От Russian Market попитаха Мъск: „Бихте ли посредничил между Русия и Украйна, за да спрете тези трагични загуби на живот?“, но отговор все още няма. Виждат се само гневни коментари за руската пропаганда: „Какво има да се посредничи? Решението е просто – кажете на Путин да напусне Украйна“, „Това е абсолютен фейк“ и др.

През октомври Илон Мъск вече ядоса украинските власти, след като предложи формула за мир между Киев и Москва, основаваща се на нови референдуми в Донбас и Крим под наблюдението на ООН относно това дали тези региони искат да останат в състава на Украйна, или да преминат в Руската федерация. Отделно милиардерът написа, че украинците трябва да се разделят с Крим. Президентът Володимир Зеленски му отвърна: „Ела в Украйна, виж какво направи Русия и тогава кажи как да спре войната“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Зеленски: Украйна се нуждае от най-малко седем ПВО системи "Пейтриът" (ВИДЕО)

Макрон: Ще направя всичко възможно, за да туширам напрежението между Ливан и Израел

Как Русия разсипва електроцентралите на Украйна

С бомби и мощни атаки: Русия хвърля всички сили за Часов Яр

Една седмица в засада: Буданов разкри как е свален руския бомбардировач Ту-22 МЗ (ВИДЕО)

Шолц: Войната в Украйна може да се проточи още няколко години

Киев има право да удря военни цели в Русия: Министрите на отбраната на НАТО потвърдиха подкрепа за Украйна

Оп, грешка: Проруски сепаратисти убили американски путинист, твърди жена му

ЕС представя следващата седмица нов пакет санкции срещу Русия

Висш руски командир е сред жертвите на удар със Storm Shadow (ВИДЕО и СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа