НА ЖИВОВойната в Украйна

На благотворителен концерт събират средства за нов храм в село Драганово

1131

По инициатива на областния управител на Бургас проф.д.н. Мария Нейкова, талантливите ученици на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, стипендианти на Министерство на културата, изнесоха впечатляващ благотворителен концерт. Събитието, посветено на каузата за изграждане на православен храм в с. Драганово, община Бургас, успя да събера сумата от 41 010 лв.  С това строителните дейности по изграждане на храма, започнали преди няколко седмици, могат да продължат спокойно.

Изграждането на църковна обител е дългогодишна духовна мечта за жителите на с. Драганово. За нейното реализиране инициативният комитет потърси подкрепа от областния управител Мария Нейкова, която се ангажира, както институционално, така и с инициирането на благотворителни събития. Концертът на учениците от бургаското музикално училище е първото от поредицата такива. Предстоят благотворителни изложби, базари и още няколко музикални събития, по които екипа на областния управител вече работи усилено и скоро ще бъдат оповестени.

„Благодаря, прекрасни млади хора, затова, че днес посветихте таланта си на една кауза. За това, че притежавате зрелостта и сърцето да я разберете и приемете като своя.“ – каза проф. Нейкова по време на концерта и допълни в благодарност към дарителите, че ангажираността им  дава шанс за издигането на един градеж, упование на вярата и ценностите.

Сметката, по която се събират средства за храма е: BG53RZBB91551007196290 с титуляр ЦН „Св.Живоприемен източник“.

Осветиха храм "Св. Игнатий Старозагорски" в Стара Загора

На 8 октомври, когато Българската православна църква почита Св. прпмчк Игнатий Старозагорски, в Стара Загора беше отслужен чинът по осв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Бургас

Бургазлии почетоха паметта на...
Burgas Game Jam се завръща с ново...
Европроект за рибарско пристанище...
Ето кога в Бургас ще се приемат...
Община Бургас ще предоставя здравни...
Ето кога Бургас ще почете жертвите...
Бургазлийката Донка Иванова...
Кметът на Созопол: Има двоен стандарт...
Кметът на Трояново за пореден...
Екзотичните дюни на южния плаж...
Германо-българската търговска...
В Бургас представят условията...

Последни новини