На Панаира в Пловдив показват товарач гигант, повдигащ до 25 тона в обсег на действие - 14 метра

2486
На Панаира в Пловдив показват товарач гигант, повдигащ до 25 тона в обсег на действие - 14 метра
Снимка: Actualno.com

Над 550 фирми от 35 държави от Европа, Азия и Северна Америка представят производството си в 74-тия Международен технически панаир.

Участващите компании презентират продукти и услуги от електрониката, електротехниката, енергетиката, екологията, информационните технологии, роботиката, автоматизацията, машиностроенето, строителството, водния сектор, химическата промишленост, транспорта, автосервизното оборудване и автомобилната индустрия.

Кино, театър и фолклорен фестивал на Есенните празници в Асеновград

Близо 20 дни ще продължат Есенните празници на Асеновград тази година. Асеновградчани и гости на града ще се докоснат до непознати поет...

Очаква се над 30 000 посетители от България и Европа да посетят и разгледат изложбите, които ще са достъпни до петък (28.09.18 г.) за времето от 09:00 ч. до 18:00 ч., а в събота (29.09.18 г.) – до 14:00 ч. И тази година най-големи са изложбите „Машиностроене“ и „Стройтех“, тъй като те представят изключително широк кръг от изделия, които могат да бъдат ползвани и в индустрията, и в бита.

В рамките на Панаира посетителите могат да се запознаят с товарач гигант. Той ще бъде представен от фирмата, която миналата година взе златен медал за най-големия мотокар, произвеждан в България. Телескопичният товарач повдига до 25 тона в обсег на действие - 14 метра.

Скорост набира и експозицията “Акватех“, защото проблемът за чистотата на водата става все по-важен за обществото. В изложбата се предлагат решения, както за предприятията и общините, така и за дома. Атрактивна е и експозицията „Ауто сити Пловдив“.

Тя предлага премиери и нови модели на световни марки автомобили, коли за ежедневието, за бизнес, за свободно време или за спорт, както и резервни части, гаражно и сервизно оборудване. Още чудеса на съвременните технологии в изложбата „Робохайтех“ показва и Съюзът на изобретателите със 17 непоказвани досега разработки от шест държави. Сред тях са станция за бързо зареждане на електромобили, вертикално излитащ и кацащ самолет и слънчева екоцентрала. А мащабна акция за пътна безопасност в Панаира се включва и МВР.

Стотици килограми храни събраха асеновградчани в помощ на възрастни хора

Стотици килограми хранителни продукти събра в Асеновград кампанията "7 КАУЗИ". Тя е насочена в помощ на възрастни хора със социални пен...

Кампанията ще протече под мотото „Отговорни на пътя“, в която партньори са Областна дирекция на МВР в Пловдив – сектор „Пътна полиция“, Областна администрация и организаторите на изложението: Международен панаир Пловдив и „Експо тийм“. По време на акцията полицейски служители ще разясняват методи за овладяване аграсивността на пътя, която в последно време става честа причина за катастрофи.

Целта е да се акцентира върху подобряване отношенията между участниците в движението. На спациално пригодения информационен щанд служители на Пътна полиция консултират граждани за процедурите и необходимите документи за регистрация при закупуване на нов автомобил. В кампанията „Отговорни на пътя“ експерти предоставят полезна информация и съвети за безопасно шофиране, като по темата са изготвени и специални брошури.

Статистиката сочи, че само през 2017 г. са се случили близо 7 000 тежки пътни произшествия, при които са загинали около 700 души и са ранени над 8 600. Цифрите показват, че България е на второ място, след Румъния, в черната класация на Европейската комисия за брой загинали на пътя. В двете държави са установени най-много смъртни случаи – 80 на 1 000 000 жители. В акцията на МВР се включва и известният рали пилот Илия Царски, който пристигна с един от своите състезателни автомобили. Редом до служителите на реда, на щанда има и представители на Българския червен кръст, които показват методите за оказване на първа помощ при инцидент.

Тазгодишният Международен технически панаир в Пловдив бе открит от вицепремиера на България Томислав Дончев. В изказването си той призова страната ни да премине към нов икономически модел, защото старият вече е изчерпан. Дончев посочи, че през последното десетилетие българският бизнес е реализирал големи реформи.

Кампания за безплатна помощ на деца и възрастни с логопедични и психически проблеми

„Дни на отворени врати“ обявиха в Центъра за логопедична и психологична подкрепа в Асеновград. В рамките на кампанията, коя...

Икономиката ни е преминала към повече производство и износ, станала е по-конкурентна на външните пазари и затова е време да направим следващата крачка. „Моделът с ниска цена на труда и ресурсите вече е изчерпан. Сега трябва да се инвестира във високи технологии и роботизация. Защото те повишават добавената стойност.“, заяви още Томислав Дончев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com