НА ЖИВОВойната в Украйна

Над 1 милион крачки изминаха русенци в „Движи се пеша“

812

Десетки русенци се включиха в състезанието за най-много изминати крачки „Движи се пеша“, като извървяха над 1 000 000 крачки. Турнирът бе част от инициативите, организирани от Община Русе по случай Седмицата на мобилността (16 – 22 септември).

Най-много крачки бяха изминати от Лилия Георгиева – 159 237. След нея се класираха Мирослава Цветкова и Гено Митев със съответно 141 478 и 133 805 крачки, изминати за седмица.

„Щастлив съм, че допринесохме за по-високата физическа активност на русенци. Общият брой на изминатите крачки показва, че Русе е спортуващ град“, каза заместник – кметът Димитър Недев. Той връчи предметни награди на класираните до десето място.

По време на срещата участниците в състезанието имаха възможност да зададат въпроси, свързани с движението в града. Те научиха повече за разработвания в момента Генерален план за организация на движението. Целта му е да служи като инструмент на общинската администрация за взимането на ефективни и оптимални решения относно градската мобилност и инфраструктура.

На въпрос за подобряване на преминаването по пешеходните пътеки Димитър Недев обясни, че в момента Община Русе разработва заедно с РУ „Ангел Кънчев“ пилотен проект на иновативен светофар, който ще засича със сензор и ще пропуска преминаващите пешеходци. По този начин ще се избегне излишното изчакване на превозните средства.

Европейската седмица на мобилността е годишна инициатива на Европейската комисия за устойчива градска мобилност.

20 нови контейнера за дрехи и обувки са на разположение на русенци

20 нови контейнера за отпадъци от текстил и обувки са разположени в различните квартали на Русе. В тях гражданите ще могат да изхвърлят...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Русе

Грейна коледната елха в Русе...
Благотворителна изложба в Русе...
Русенци превръщат сметище в гора...
Кметът на Русе ще запали светлините...
Проект търси бъдещи инженери...
Забраняват движението на товарни...
Кметът на Русе се срещна с посланика...
Звезди от социалните мрежи популяризират...
Окръжният прокурор в Русе за взрива:...
Гръмна цистерна до граничния...
Община Русе се включва в кампанията...
Община Русе закупи и достави жилищни...

Последни новини