НА ЖИВОВойната в Украйна

Над 2,5 млн. тийнейджъри в САЩ използват електронни цигари

783

Повече от 2,5 млн. ученици в средните и висшите училища в САЩ са признали, че са използвали електронни цигари през последните 30 дни. Това колазва ново проучване на Агенцията по храните и лекарствата и Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ.

"Това проучване показва, че младежите в нашата страна продължават да бъдат привличани и пристрастявани към все по-широкото разнообразие от марки електронни цигари, използващи ароматизиран никотин", заяви в изявление Диърдър Лорънс Китнър, директор на Службата за пушене към Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

"Нашата работа далеч не е приключила. Изключително важно е да работим заедно, за да предотвратим започването на употребата на каквито и да било тютюневи изделия - включително електронни цигари - и да помогнем на всички младежи, които все пак ги използват, да се откажат от тях", каза Китнър.

Проучването се фокусира върху цялата употреба на електронни цигари. То показва още, че повече от един на всеки 4 тийнейджъри използват електронни цигари ежедневно, а повече от 4 на всеки 10 са ги използвали през 20 от последните 30 дни.

Сред тези, които използват електронни цигари, 14,5 % използват Puff Bar, 12,5 % - Vuse, 5,5 % - Hyde, 4 % - SMOK, а 21,8 % използват марка, която не е посочена в проучването.

85% съобщават, че използват ароматизирани продукти за електронни цигари, за чието ограничаване федералните регулатори настояват.

Повече от 14% от учениците в гимназията използват тези устройства, пише БГНЕС.

ОЩЕ: В Мексико забраниха продажбата на електронни цигари

Има ли и какъв е рискът за здравето ви ако ползвате електронни цигари

Все по-голяма е тенденцията към нагреваемите тютюневи продукти, които съществуват в безброй разновидности. Причината се крие в това, че...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Америка

Почина синът на Тина Търнър...
САЩ: Има опасно военно партньорство...
Илон Мъск се държал със служителите...
САЩ гласуваха законопроект за...
САЩ готвят нови санкции срещу...
САЩ с още $275 млн. военна помощ...
"Това е срам": Тръмп е възмутен...
САЩ ще поддържа ограничени контакти...
САЩ постави близък до Ердоган...
Тръмп обвинен за неуважение към...
Коронавирусът по света: САЩ с...
САЩ одобриха рекорден военен...

Последни новини