Най-добрите хранителни добавки за отслабване

8187
Най-добрите хранителни добавки за отслабване
Снимка: iStock/Guliver

Що се отнася до загуба не тегло, знаете какво трябва да правите - яжте здравословно и спортувайте. И докато всякакви детокс напитки, пластири, колани и подобни, са обичайно с много съмнителен произход и още по-съмнителен успех, то има някои хранителни добавки, които подобряват естествените функции на тялото.

1/ ПРОБИОТИЦИ

Как да отслабнеш с диетата 16:8

Като се има предвид, че наднорменото тегло засяга 40% от населението на нашата страна, със сигурност някои от хората, които страдат от ...

Чревните бактерии играят изключително важна роля в доброто храносмилане, обмен на веществата и контрол на хормоните. Когато балансът между добри и лоши чревни бактерии е нарушен в полза на лошите, то червата започват да страдат, а това стимулира допълнително хормоните за апетит. Има изключително добри продукти на пазара, които може да закупите от аптеката, които биха спомогнали за добра чревна флора, особено ако наскоро сте приемали антибиотици, които наред с лошите бактерии, убиват и добрите.

Бъдете търпеливи, няма да забележите поразителен ефект само след седмица-две прием, защото с пробиотиците всичко е с натрупване, за да може чревната ви флора да се възстанови напълно.

2/ КУРКУМА

Тази златна суперхрана си струва да се опитате под формата на добавки. Растителната куркума може да се приема под формата на добавка. Тя може да се намери под формата на капсула или на прах и понякога носи името куркумин. Изключително добър е ефекта на куркумина върху загубата на тегло сред пациенти с метаболитен синдром и свързаните с тях разстройства. Куркумата е мощен антиоксидант, който действа противовъзпалително, както вътрешно, така и външно, това е и причината да има широко разпространение в козметиката също.

Три съвета как да отслабнете и да бъдете здравословни лесно

Има някои митове за отслабването, докато други неща са доказани факти. В тази статия ще дадем три съвета за това как да отслабнете и да...

3/ ОМЕГА-3 ДОБАВКИ

Рибеното масло е най-честата добавка на омега-3 мастни мастни киселини. Можете обаче да си го набавяте от храни като сьомга (и други мазни риби), стриди, ленено семе и орехи. Ползите за здравето от омега-3 са огромни и включват поддържане на добри нива на теглото и превенция на затлъстяването според скорошни изследвания.

4/  ЗЕЛЕН ЧАЙ

Според последни проучвания, един от най-ефективните начини, по които зеленият чай може да предотврати натрупването на тегло, е чрез съществено ограничаване на някои чревни ензими да си вършат работата. Това от своя страна намалява скоростта на усвояване на мазнините и захарите и намалява колко калории обработва тялото. Специфичните хранителни вещества, за които се подозира, че извършват този процес, се наричат полифеноли и могат да бъдат намерени и в други храни, включително плодове, ядки и червен лук. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com