Най-добрите супи за отслабване

26800
Най-добрите супи за отслабване
Снимка: iStock

С все по-голямото застудяване ни се иска вкусна и питателна храна. За съжаление много от зимните ястия са не само висококалорични, но и съдържат огромно количество натрий, наситени мазнини и рафинирани въглехидрати. Диетолозите съветват да се употребяват леки и нискокалорични супи, които ще помогнат да се засити гладът и същевременно да се отслабва.

Сред тях се отличава крем супата от моркови и джинджифил. Морковите са не само чудесен източник на бета-каротин, витамин С и други важни хранителни вещества, но са и чудесно допълнение към вашия план за отслабване.

Високопротеиновите зеленчуци, които трябва да включите в диетата си

Протеинът е важен за много части на тялото, от косата до мускулите ви, и е от решаващо значение за поддържането на структурата на тялот...

Изследване, публикувано в списанието Nutrients, е установило, че сред 16-те най-употребявани зеленчуци морковите се нареждат на пето място в намаляването на теглото при жените. А данни от проучване, публикувано в списание Critical Reviews in Food Science and Nutrition, са показали, че консумацията на джинджифил е свързана с намаляване на съотношението между талията и ханша и по-голяма загуба на тегло сред 473 изследвани възрастни, което прави комбинацията морков-джинджифил чудесна за снижаване на тегло.

Полезна е и тиквената супа с добавка на кимион. Със само 63 калории и почти три грама фибри на чаша, тиквата е засищащо допълнение към всяка диета. Според изследване, публикувано в The Journal of Nutrition, консумацията на допълнителни четири грама фибри на ден заедно с нискокалорична диета от група хора, страдащи от затлъстяване, е довела до значително по-голяма загуба на тегло за период от шест месеца, отколкото само намаляването на калориите.

Още едно изследване е установило, че жени с наднормено тегло и затлъстяване, които добавяли шест грама кимион на прах към ежедневната си храна, намалявали лошия холестерол и обиколката на талията. В крайна сметка въпросните дами загубили значително количество мастна маса. Когато прибавите тези две съставки заедно към супата, имате рецепта за лесно отслабване, констатира порталът eatthis.com. Диетолозите също съветват да направите мисо-супата част от обичайното си меню.

Изследване, публикувано в списанието Obesity Science and Practice, е установило, че възрастните, които са включили три порции соев протеин в ежедневната си диета в продължение на 12 месеца, са загубили както тегло, така и мастна маса. Нещо повече, изследователи от Университета в Нюкасъл в Англия са открили, че фибрите от морски водорасли могат да помогнат за по-доброто усвояване на мазнините, което прави мисо-супата от водорасли оптимална за отслабване.

Смъртоносно удоволствие? Специалисти обясняват за опасността от белия хляб и макароните

Лекарят диетолог Елена Соломатина разказва пред „Москва 24“, че всекидневната консумация на бял хляб може да доведе до инсу...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Опасно: Ето защо не трябва да спите на разтворени завеси

Невероятно: Ето какво се случва с тялото ви, ако пиете костен бульон всеки ден

Не може да отслабнете: Тези хранителни добавки ще ви помогнат

Колко съвместими са зодиите Лъв и Скорпион?

Най-лесният начин за прогонването на паяците е този

8 храни, които ще направят метаболизма ви парен локомотив

5 основателни причини да консумирате ягоди

Никога не яжте тези храни заедно, ако искате да отслабнете

6 естествени метода да се заредите с енергия за лятото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com