Най-популярният Opel смени поколенията

4891
Най-популярният Opel смени поколенията
Снимка: Opel

Най-успешният модел на германският производител Opel смени поколенията. Шестата генерация на Astra беше представена официално, като нейните продажби ще стартират през есента, а първите клиенти ще получат автомобилите си в началото на 2022 година.

Моделът преминава на модулната платформа EMP2 на PSA Group, който заедно с Opel вече е част от концерна Stellantis. Така Astra до голяма степен ще повтаря технически новото Peuget 308. Благодарение на новата новата архитектура устойчивостта на усукване на каросерията е увеличена с 14%.



Дължината на хечбека е увеличена до 4374 мм (с 4 мм повее), а заради скъсения преден надвес разстоянието между двете оси е с 13 мм по-голямо (2765 мм). Багажникът вече побира обем 422 литра.

Урок по математика с Opel Astra CNG (тест-драйв)

Метановите автомобили са много популярни в някои европейски държави – като Италия, например. У нас сме свикнали да ги виждаме най...

Във външния вид на новата Opel Astra се забелязват някои черти от кросоувърите на германската марка Mokka, Crossland и Grandland. Предната част получава матрична оптика Intelli-Lux от последно поколение с по 84 светодиода във всеки фар. Задните светлини също са напълно променени в сравнение с тези на предишното поколение.

Основна роля в интериора итрае изцяло цифровият кокпит Pure Panel. Той се състои от два 10-инчови дисплея – един за мултимедийната система, а другият за показанията на основните система на автомобила. Стандартните седалки може да бъдат заменени със спортни или комфортни, но срещу допълнително заплашане.

От Opel засега не разкриват гамата двигатели на новата Astra, като беше съобщено единствето, че моделът ще получи бензинови и дизелови агрегати. Тяхната мощност ще варира от 110 до 225 к.с., като ще се комбинират с 6-степенна механична или 8-степенна автоматични скоростни кутии.

За модела са предвидени и две зареждащи се хибридни версии . При първата са съчетани 1,6-литров бензинов двигател със 148 к.с. и електромотор със 109 к.с. Съвкупната мощност е 178 к.с. Втората получава 1,6-литров бензинов двигател съ 178 к.с. и същия електромотор със 109 к.с., като в случая общата мощност е 221 к.с. Батерията и при двата варианта разполага капацитет от 12,4 кВт/ч, като осигурява пробег от 50 км. само на електричество.

Astra Sports Tourer: 10 поколения и 24 млн. по-късно

Над 24 милиона продадени автомобила Opel Kadett и Opel Astra – впечатляващо число и изключително постижение за марката Opel. Подр...

В оборудването на новия Opel Astra влизат още head-up дисплей, полуавтономна система за управление Intelli-Drive 2.0, адаптивен круиз-контрол с функция „stop&go“, система от видеокамери за кръгово наблюдение, функция за разпознаване на пътните знаци, както и всички системи за безопасност, предлагани на моделите на Opel от последните две години.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com