НА ЖИВОВойната в Украйна

Най-старият парен локомотив на БДЖ ще подкара Коледен влак от София до Банкя

3098

Най-старият парен локомотив в парка на БДЖ, който наскоро беше възстановен за движение, за първи път ще бъде показан отново в действие на 17-и и 18-и декември, когато ще подкара специално украсен Коледен влак от София до Банкя и от Банкя до София. Всички любители на ретро влаковете ще могат да видят уникалната парна машина на Централна гара София или в гара Банкя, а желаещите да пътуват с нея ще се потопят в истински приказна Коледна атмосфера в празнично украсените вагони и ще получат първите си Коледни подаръци от Дядо Коледа по време на пътуването си по маршрута.

ОЩЕ: Приказен Коледен влак с парен локомотив ще пътува по теснолинейката

Празничната композиция ще бъде съставена от три украсени вагона и ще потегли от Централна гара София в 11:10 ч. В Банкя влакът ще пристигне в 11:38 ч., където пътуващите могат да се пренесат от една Коледна атмосфера в друга, като посетят Коледното градче в центъра на курортния град. Атракционният влак ще тръгне от гара Банкя обратно към Централна гара София в 14:00 ч., където ще пристигне в 14:28 ч.

Цената на билета за пътуване в двете посоки е 35 лв. с включено запазено място. Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно, като за тях не е осигурено отделно седящо място. При издаване на билет за безплатно пътуване на децата е необходимо представяне на документ, удостоверяващ тяхната възраст. БДЖ напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Билети за този влак могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.

БДЖ организира пътуване с парен локомотив по теснолинейката

БДЖ ще организира пътуване с парен локомотив по теснолинейката през празничните дни по повод Съединението на България. Любителите на те...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Клиентите на Yettel могат да ползват...
Затварят участък от автомагистрала...
OLX: Ските остават най-популярният...
Инженер със съвети какво да правим...
Глобиха шофьор на линейка за превишена...
Съвети какво да правим, ако колата...
Жълт код за студено време в 19 области...
Започва изплащането на пенсиите...
Екипажът, завърнал се от Турция:...
Кой има имен ден днес, 7 февруари...
Най-важното за деня, 6 февруари...
Прогноза за времето - 7 февруари...

Последни новини