НА ЖИВОВойната в Украйна

Най-важното за деня, 3 декември 2022 г.

1700

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 03 декември.

БОРИСОВ КАЗА КАКВО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ПРЕДЛОЖИ

Правителството, което ще предложи ГЕРБ, ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това е заявил лидерът на партията Бойко Борисов пред председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на срещата на ЕНП в Атина.

ДЕМЕРДЖИЕВ ЗА БЛОКИРАНЕТО НИ ЗА ШЕНГЕН: УСИЛИЯТА НИ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ОБИДИ

Вместо европейска солидарност, получаваме пренебрежение и дискриминация. Цената за членството ни в Шенген, не може да бъде достойнството на българските полицаи. Не сме готови да платим такава цена. Това се казва в позиция на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев относно решението на Нидерландия да блокира присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство.

ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИБЕРАЛИ КАТЕГОРИЧНИ: БЪЛГАРИЯ, РУМЪНИЯ И ХЪРВАТИЯ ЗАЕДНО В ШЕНГЕН!

Европейските либерали безапелационно гласуваха за едновременното приемане на България, Румъния и Хърватия в Шенген. Това се случи на Съвета на партия АЛДЕ, който се събра на второто си заседание за годината в Братислава, Словакия. В Съвета на либералите взе участие и Делегация на ДПС, съобщиха от пресофиса на Илхан Кючюк.

Г-7 И АВСТРАЛИЯ ВЪВЕЖДАТ ТАВАН НА ЦЕНАТА НА РУСКИЯ ПЕТРОЛ ОТ 60 ДОЛАРА ЗА БАРЕЛ

Страните от Г-7 и Австралия постигнаха консенсус за определяне на тавана на цената на руския петрол от 60 долара за барел. Подобно решение взе по-рано и Европейският съюз.

ОЦЕНКА: ПУТИН НЕ ИСКА МИР, А СОБСТВЕН ДНЕВЕН РЕД В УКРАЙНА. ЩЕ СЕ ДРЪПНАТ ЛИ РУСНАЦИТЕ ОТ АЕЦ ЗАПОРОЖИЕ?

Руският президент Владимир Путин се опитва да се възползва от желанието на Запада да се стигне до мирни преговори за Украйна и да влезе в тях, без да поема никакви предварителни ангажименти за отстъпки, а само да наложи своето. Това е основното заключение в дневния доклад на американския мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW).

ЛЕК РЪСТ В БРОЯ НА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС ЗА ДЕНОНОЩИЕ

Броят на новите случаи на коронавирус се увеличи и като абсолютно число, и като процент, сочат последните данни на Единния информационен портал. 185 са новите заразени с коронавирус за 2 декември, като те бележат ръст от 32 на дневна база, след като в предходния отчет бяха открити 153 случая.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Здравното министерство твърди,...
Българин, задържан в РСМ: Полицаите...
Седмична прогноза за времето...
Земеделското министерство започва...
Обилният снеговалеж прекъсна...
Затвориха за движение Троянския...
Задържаните вчера българи са...
Македонският клуб в Благоевград...
Ковачева иска отговорност на...
Кой има имен ден днес, 5 февруари...
Най-важното за деня, 4 февруари...
Прогноза за времето - 5 февруари...

Последни новини