Народно БИЛЕ за сваляне на високото кръвно - ДЕЙСТВА без засечка

29784
Народно БИЛЕ за сваляне на високото кръвно - ДЕЙСТВА без засечка

Повишеното кръвно налягане не във всеки случай манифестира симптомите си. И обикновено си нямаме ни най-малка идея, че си имаме вземане-даване с него. Сред нас има хора, които са свръхчувствителни към високите му нива и стават жертви на много кофти усещания. Но е документирано, че преобладаващата част могат да не проумеят години наред, че страдат от него. Докторите обичайно ни предупреждават да го проследяваме внимателно, но в ежедневието по принцип не се получава по този начин - в случай, че се чувстваш във форма, не ти идва на ума, че страдаш от проблем със телесното здраве. 

Да пострадаш от високо кръвно обаче в крайна сметка не е доживотна присъда.Повечето причини за повишено кръвно налягане идват от ситуации, които всеки изпитва на ежедневна база. Лошите фактори са по-високо тегло, занулена физическа активност, прекалено калорийна диета, непрекъснато пушене, превишаване на лимитите с алкохола, нервно напрежение, диабет, струпване на хронични болести и фамилна генетична обусловеност. Общо взето като се превиши 45-46 годишна възраст да започнете да се самонаблюдавате значително по-внимателно. 

Има често страдащи хипертоници, за които е ключово да поглъщат предписани от медицински лица  хапчета. Обаче повечето от хората са от типа, които правят кризи неочаквано и рядко. Сред които и да сте обаче е препоръчително да имате представа кои са скритите трикове, които ще ви дадат предимство да понижите кръвното за недълго време. И то в стаята. Тези малки тайни не са заместител на докторската работа, но могат изключително нужни в най-ранния миг. Добре е впрочем да ги направите част от дневния си режим, понеже те вършат работа при голям брой здравни беди.

 Опитайте това

Канелата ,това чудо на природата, е  много приятна както като вкусови данни, така и като мирис. Подправката включва невероятно полезни за организма лечебни качества. Помага солидно за нервите и в последна сметка има благоприятстващ кръвното налягане. Ето какво може да направите вкъщи. Налейте малко вода в чаша с кисело мляко и изсипете около половин чаена лъжичка канела. Може за вкус и лъжичка мед. Тази благоуханна смес има ефект светкавично.

• Най-добрият помагач

В домашната медицина, чесънът изобилства от толкова много предимства, че ако го превърнете в интегрална част от храната ви, ще ликвидирате високото кръвно. Чесънът е популярен като един от най-добре приложимите натурални антибиотици. Сваля високото кръвно, избавя от бедите с лошия холестерол. Ако не ви се нрави под формата на скилидка, приемайте го под формата на малка лъжичка чесън на прах. Отново е във ваш плюс. Обезателно обаче го приемайте суров. 

• Интересен трик

Съществува един ключов трик, който е добре да прибавите към съкровищницата. Директно трябва да сложите палец и среден пръст върху мястото зад меката част на вашето ухо. После приплъзнете пръсти надолу към ключицата. Това действие се прилага 6-7 пъти за всяко ухо. Още една важна точка е ситуирана на 0,5 см от меката час на ухото в посока към носа. В тази точка бихте могли да проведете разтриване. 

• Този чай е задължителен

Ако съществува билка, която да е природна сила в битката против високото кръвно налягане, това в крайна сметка е отварата от каркаде. Това е един от изключителните домашни прийоми за сваляне на вашето кръвно. И всъщност, има още куп полезни свойства. Поради начина, по който влияе на психиката, е изключително добър антидепресант. Доказано е, че повдига здраво имунната защита, понеже носи в себе си най-големите нива на витамин Ц от всички чайове. Изобилства също на желязо и действа чудесно за подсилване на хемоглобина. Разбрано е, че има ефект и при излязло извън нормите тегло. 

• Пробвайте и това

Знае се, че когато сме с повишен стрес, ние обикновено въздишаме. Затова като за начало отпуснете тялото и ума. Сложете на очите си с кърпа, за да редуцирате външните стимули. Поемете въздух с корема. За да го направите правилно бихте могли да поставите ръка на стомаха си и да забележите как той се повдига нагоре. Поемайте въздух за около 3-4 секунди. А после като издишате, задръжте в тази позиция за нови четири секунди. И повтаряйте техниката. Изпълнявайте дихателното упражнение 5 минути, а може и повече. С тази тактика се подпомага притока на кръв към тъкани на тялото, а високото кръвно намалява. 

• Охлаждане с компрес

Тук са популярни два варианта, които да вкарате в употреба. Първият е да поставите дланите си върху течаща студена вода на мивката. Не мърдайте така за две-три минути и при всяко положение може да усетите добър ефект. Другата ефикасна тактика е да притиснете хладка кърпа на тила. Не забравяйте - не трябва водата да е супер студена, достатъчно е да бъде хладничка. 

• Облекчение веднага с още един чай

Ментовият чай е биле за нервите, сърцето и за хипертоничното кръвно налягане. Той винаги може да редуцира кръвното и благодарение на него да усетите радикално облекчение.

• Най-добрият масаж

Ако в непосредствена близост до вас има някой, се помолете да ви напражи хубав масаж. Ключовите места са местата на тила. Задължителен е и масажът на раменете, който да се движи надолу към лопатките. 

• Коприва и мляко - опитайте

Дойде време и за нещо страшно полезно - мляко и коприва. Приготвя се по този начин - като заливаме две лъжици сухи листа от коприва с около две прясно мляко. Поставяме на котлона и гледаме да кипне хубаво, а после премахваме от огъня. Разбира се, дайте му време да изстине. Поглъщаме по една чаша от природосъобразния лек при повишено кръвно налягане.

Мерки за по-дълъг ефект

Всичко събрано досега върши безотказно действаща работа в изненадващите ситуации. Обаче, ако сте си поставили за цел наистина да ликвидирате високото кръвно, да обърнете внимание на този класически списък с мерки с 10 важни неща. Ако ги вкарате в употреба правилно, повече няма да сте подложени на мъките от високото кръвно. 

- Дайте си сметка за излишното тегло. Всеки успешен цикъл по изгаряне на мазнини ще е ход напред в сражението с високото кръвно. 

- Включете в ежедневието гимнастически упражнения редовно. Спокойни разходки, леко потичване, каране на колело, час-два плуване в басейн, танците също са много полезни. Заделете поне 20-30 минути на ден за тези раздвижвания. 

- Време е за полезни храни. Обилно приемане на зеленчуци, плодове, зърнени храни. Сериозно се вгледайте в диетата си, дайте си сметка кое ви прави проблеми и го изрежете от храненето си. 

- Занижете солта. Което значи и да хапвате по-малко в заведения и топли кухни, защото на тези места храната в повечето случаи е пресолена. Гответе си сами повече. 

- Документирано е, че, пациентите, които са жертви на високо кръвно, поглъщат алкохол над необходимото. Горният праг всъщност е не повече от бира на ден или чаша вино. Ако преминете тази доза е много вероятно да стигнете до високо кръвно. Правилото важи и за цигарите - повече от 3-5 дневно ще ви правят проблеми с кръвното. 

- Всекидневеният стрес е един от най-допринасяващите фактори. Постарайте се да го намалите и да намирате лично време за вас самите, за да сте в равновесие. 

 

Ще се справите с тези съвети! Те не са заместител на лекарска консултация. Но са много важни и всичко това може да ви помогне. Надяваме се да сме ви били полезни! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com