Народното здраве - повод за неуморна агитация, пропаганда и омраза

3615
Народното здраве - повод за неуморна агитация, пропаганда и омраза
Снимка: ronstik / Pixabay

Както знаете, ПРАС-ПРЕС е бедна медия и постоянно търсим алтернативни източници на финансиране.

Затова се обърнахме едновременно към няколко организации с различен профил, които да ни дадат известен брой чували с пари.

В нашата сфера - медиите и масовите комуникации - най-много пари се изкарват с наливане на масло в огъня на взаимната ненавист.

Затова и Марк Цукърбърг е милиардер - той намери начин да печели от взаимния хейт.

Хората си умират да влязат в някоя от мрежите му (скоро и в метавселената му), за да се изподъвчат и изпокарат с някого.

Последните две години най-добрите теми за дърляне са здравето, ваксините, маските, без да навлизаме в халюцинации и конспирации като чипиране, постхуманизъм и насилствена хомосексуализация.

Затова се насочихме към пропагандата в здравната сфера - художниците на ПРАС-ПРЕС последните дни изработват всякакви плакати и послания, унижаващи ваксъри, антиваксъри, маскъри, антимаскъри - все тая. Всички в този разговор са еднакво инфантилни и си заслужават да им се врежем в комуникацията с някое и друго послание, което става за живописно унижаване на опонента.

Нашите лични позиции по въпроса в случая не са от значение. Екипът ни е близо 100 % ваксиниран, но по-важно от самата ваксинация е да можеш да обясниш на хората около теб колко са безнадеждно прости.

Ако си привърженик на ваксините - обясни на останалите с надменен тон, че са пропуснали часовете по биология или не са ги разбрали. Тонът може да варира с нюанси на снизхождение или покровителство. “Ти не си виновен, че си прост, може би учителите ти не са били добри…”

Няма значение, че в биологията или инфекциозните работи ти си точно толкова невежа, колкото и събеседника ти - важното е да усетиш и изразиш превъзходството ти. Особено трогателен е призивът: ползвайте ги тези глави, майка ви нещастна, мислете бе, да ви го туря в мозъците жалки!

В крайна сметка - дори да се окаже, че сте на едно мнение с човека отсреща, първо му тегли една майна, после си уточнете позициите.

Ганьо в интернет изпитва върховна интелектуална и естетическа наслада да каже на събеседника си - ти си ментално увреден!

Менталлллно - хубава, изразителна дума, фаща за гърлото. На стария Ганьо от произведенията на Алеко любимата му дума беше фатално.

Много остроумно е също така в интернет свада да се позовеш на “Ефекта Дънинг-Крюгер”. Естествено, няма нужда да си чел нещо от тези господа, важното е да знаеш, че като кажеш “Дънинг-Крюгер”, това е “интелигентен” начин да намекнеш на събеседника, че е тъп като слонски гъз.

Така че, който се специализира в тоя тип комуникация, може да спечели много.

Разбира се, тук-там дават пари и за позитивни послания - в тоя жанр е важно да се обръщаш към възрастната аудитория, все едно са в детската градина. Бившият ковид скептик и привърженик на стадния имунитет Стойчо Кацаров по зла ирония на съдбата стана здравен министър и му се падна да сърфира по гребена на най-голямата досега пандемична вълна у нас.

И една от задачите му беше да проагитира населението с позитивна кампания за ваксинацията.

И той го направи - разигра томбола със смарт часовници за ваксинирани. “Влез в играта за ваксинирани и преброй последните минути на COVID!”, беше посланието на един от плакатите, които разпространи Министерството на здравеопазването.

Другите плакати, не че не подлежат на описание, ами ни е малко неудобно да разказваме какво има на тях. Плакатите на МЗ за поощрение на ваксинацията бяха толкова сполучливи, че веднага родиха безброй мемета и пародии, като най-удивителното е, че стана абсолютно невъзможо да се различи - кой плакат е автентичен от министерството и кой е пародиен.

Разбира се, кандидатсвахме за пропагандни рублоевродолари и от Путин, и от Бил Гейтс, и от Си Дзинпин, и от Доналд Тръмп, и от Сорос, и от Чекмеджето, и от Европейската инвестиционна банка, и от Норвежкия фонд, и от Биг Фарма, и от МВР, и от много други места...

Ако в близките дни ви направи впечатление, че рязко сме разбогатели, значи сме спечелили яко финансиране!

 

Автор: Франсис Фукушима-Хашимото, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Един конгрес, много кандидати, хиляди квестори

Навални и затворниците на съвестта

7 години ПРАС-ПРЕС: Бюлетин на неуспехите

10 нови шоу програми, които да ни обогатят още повече

В скута на реформите

Все пак тя се върти: 10 не!отложни ротации

Пътя на Корпуленцията срещу Пътя на Копринката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки
Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Не!Коалицията се колебае дали да се ротира, напрежението расте, а сглобката хлопа като жълтите павета за пореден път. Евроатлантизмът е поставен...