Настимир Ананиев води листата на партия Волт за евровота

10136
Настимир Ананиев води листата на партия Волт за евровота
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

Лидерът за България на Европейска партия Волт Настимир Ананиев ще води партийната листа за предстоящите евроизбори. Това стана известно при официалното представяне на партийната листа.

Волт се явява на евровота със 17 кандидати, колкото са българските места в Европейския парламент. Сред кандидатите за евродепутати на Волт България е и холандец. В листата влизат и утвърдени адвокати по европейско правосъдие, предприемачи, експерт в Европейския парламент, директор на училище, студентка, търговец и пенсионер. Лидерът на Волт България и водач на листата Настимир Ананиев, предизвика останалите партии, които ще се явяват на избори, да покажат по-голяма експертиза сред своите кандидати по европейско правосъдие от правното трио на Волт – Мартин Граматиков, Светла Миланова и Борислав Тасев. Сред кандидатите на Волт България е и експертът по вътрешен пазар и икономика Златимира Цолова, която има дългогодишен опит в Европейската комисия и Европейския парламент.

Уникално

За първи път партия у нас издига чужденец за представител в Европарламента - холандецът Дани Ван Сантен, който от 3 години живее и работи в София. Ден преди европейските избори (25 май) ще сключи брак с българската си приятелка, с която планират да създадат голямо и щастливо семейство тук, в България. Идвайки от държава с много висок стандарт на живот, Дани вижда многото нерешени проблеми пред обществото, въпреки че сме членове на Европейския съюз повече от 12 години. Неговите приоритети и усилия са насочени към изравняване на стандарта на живот със Запада, подобряване на инфраструктурата и развитието на микро и семейния бизнес.

Обявявайки приоритетите си Дани Сантен заяви, че ще работи за това парите за инфраструктура да не изтичат в корупционни сделки, а да се харчат за нещата, които наистина трябва да бъдат направени за инфраструктурата на България. Той е категоричен, че малкият бизнес трябва да бъде защитен и да се развива, за да просперира България, защото е гръбнакът на икономиката, също, че е особено важен жизненият стандарт. "Вярвам, че всеки българин заслужава висок жизнен стандарт и качество на живот и на здраве", подчерта той.

Водачът на листата


Настимир Ананиев има две висши образования - едно от "Грифит Колеж" е Ирландия и едно от Американския университет в България. Завършил е престижното училище "Кенеди" в Харвардския университет. Бил е маркетингов директор за Централна и Източна Европа на най-големия частен колеж в Ирландия. В момента е предприемач и се занимава със собствен бизнес. От 2014 г. влиза активно в българската политика, след като е избран за народен представител в 43-то Народно събрание в квотата на Реформаторския блок, а впоследствие става председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщенията. Ананиев е първият българин, който оглавява Политическия комитет на Централноевропейската инициатива, където членуват 18 държави от Европа. Семеен с две деца.

През 2018 г. Ананиев подкрепя идеята на основателите на Волт Европа – младите Андреа Венсон (Италия), Салвадор Коломб (Франция) и Деймиан Бослагер (Германия), и оглавява уникалния проект в България.

Волт ще уважи преференциалния вот на своите избиратели, независимо от закона

Европейска партия Волт няма да се съобрази с промените в Изборния кодекс, а ще уважи изцяло преференциалния вот на своите избиратели, с...

Паневропейската партия в България

За съвсем кратко време Волт се разрасна като политическо движение с хиляди членове във всяка европейска държава и регистрирани партии в почти цяла Европа. Членовете и симпатизантите са работещи хора, експерти и студенти, които вярват в идеята за силен Европейски съюз. Повече от 60% от членовете й никога не са били част от политически проекти, а средната им възраст е 35 години.

Заявката

"Обръщаме се към всички български граждани, най-вече към тези, които казват, че не виждат алтернатива и според които няма за кого да се гласува. Ние им даваме алтернатива – европейска алтернатива", заяви Настимир Ананиев.

"Волт иска да направи Европа по-силна, а ние ще направим така, че гласът на България да се чува на европейско равнище", категоричен е той.

ВОЛТ: Вето на президента ще даде шанс на ГЕРБ да се поправят

От партия ВОЛТ призоваваха президента Румен Радев да наложи вето върху промените в Изборния кодекс, за да гарантира спазването на европ...

В Европейския парламент трябва много неща да се променят, убеден е Ананиев. "На първо място Европейският парламент трябва да получи самостоятелна законодателна инициатива. В момента това не е така. Ние предлагаме и президентът на ЕС да се избира от хората, а не да се назначава. Имаме големи очаквания и към новата функция на европейски главен прокурор, който сега се назначава и който ще разследва злоупотребите с евросредства. Това е също един от европейските инструменти, който може да помогне в България", каза Ананиев.  Той е категоричен, че с европейски лостове, регламенти и директиви може да се подобри много живота в България.

Волт в Европа

Волт има 11 регистрирани партии в Европа и минимум в 7 държави ще участва със свои листи в евровота, съобщи Ананиев и предположи, че най-вероятно ще бъдат 10, но се изчаква потвърждение от другите колеги.

Промяната

"Всъщност, промяната я държим ние - Волт иска нормалност и българските граждани да се чувстват европейци", убедено заяви водачът на листата Настимир Ананиев. "Ние ще бъдем представени в Европейския парламент. Волт ще има евродепутати. Зависи от всички нас и българските граждани дали сред тях ще има български евродепутати", добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов: Никой не е помогнал повече на Путин от ПП-ДБ, всичко излиза наяве

Андрей Цеков: При кабинета "Петков" утвърдихме списък с над 400 общински проекта (СНИМКИ)

Румен Радев намекна, че ще назначи Главчев и за външен министър

Изненада: Димитър Главчев предложил на Радев да оглави Външно министерство

Антон Хекимян vs Борис Бонев: Лют спор за бюджет, паркоместа и заплатите на общинарите

Сандов: "Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ

Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и Румен Радев

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика