НА ЖИВОВойната в Украйна

НАТО: Северна Корея снабдява Русия с ракети за Украйна

2843

Северна Корея доставя ракети на Русия за войната ѝ срещу Украйна. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на среща с южнокорейския външен министър Пак Джин в Сеул.

Миналата есен американското разузнаване твърдеше, че Русия купува ракети и артилерийски снаряди от Северна Корея, за да ги използва в Украйна. Според CNN американски служители са заявили, че Пхенян се опитва да скрие доставките на боеприпаси, като прави така, че те уж се изпращат в Близкия изток или Северна Африка.

Северна Корея отрече, а Москва също отхвърля подобни твърдения.

Столтенберг също така потвърди предишни медийни съобщения, че Пхенян е доставил оръжия на контролираната от руската държава наемническа групировка "Вагнер". Това "допълнително подхранва агресивната война на Русия срещу Украйна", заяви шефът на НАТО, цитиран от официалния сайт на Алианса.

Твърди се също, че Северна Корея е изработвала зимни униформи за руските войници, които се бият срещу Украйна, съобщи радио "Свободна Азия" на 8 ноември 2022 г.

По време на визитата си в Южна Корея генералният секретар на Алианса подчерта и значението на разширената възпираща сила на САЩ срещу Северна Корея: Вижте какво точно обясни Столтенберг - тук.

Сестрата на Ким Чен Ун: Северна Корея винаги ще бъде в един окоп с Русия

Северна Корея винаги ще бъде на страната на Русия. Колкото и да беснеят "империалистическите коалиционни сили", те няма да сломят "геро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Азия

Южна Корея ще строи второто по...
Заради 160% инфлация: Протестиращи...
Емине Ердоган поде борбата срещу...
Ердоган се похвали, че е построил...
Имран Хан твърди, че изтезават...
Земетресение с магнитуд 5,1 разтърси...
Външният министър на Китай: Москва...
Иранският аятолах отхвърли всякакви...
Северна Корея изстреля голям...
САЩ получават разширен достъп...
Пекин отчита спад на населението...
Япония предоставя безвъзмездна...

Последни новини