Не знам какво да сготвя – 3 бързи, изгодни и вкусни решения на вашия проблем

50409
Не знам какво да сготвя – 3 бързи, изгодни и вкусни решения на вашия проблем
Снимка: iStock

Предвид огромния брой ястия, които всяка домакиня се налага да  приготви през живота си, не е учудващо, че в един момент тя се изправя пред проблема „не знам какво да сготвя“. Дори разнообразието от рецепти онлайн и в готварските книги не помага, тъй като много от тези рецепти съдържат множество съставки, по-редки съставки, които не се намират лесно в кварталните магазини, или пък са скъпи и сложни за приготвяне, изискващи време и кулинарни способности. За да ви помогнем да се справите със ситуацията и да приготвите вкусно, апетитно, лесно и изгодно меню, изправени пред проблема „не знам какво да сготвя“, събрахме за вас 3 рецепти за ястия, които са изключително вкусни, но не изискват нито много време, нито продукти със сложни имена, нито много средства.

Три вкусни рецепти за ситуацията „не знам какво да сготвя“

Вместо да звъните трескаво на приятелки, казвайки им: „Не знам какво да сготвя, ти какво направи?“, по-лесно и ефективно ще е да продължите на четете и да изпробвате една от тези рецепти.

Най-старата рецепта за бухти. По-вкусни не сте опитвали!

1. Картофена магия

Картофите са евтини, лесни за намиране и се приготвят лесно и бързо. За да станат и вкусни, може да се възползвате от идеята ни за картофена магия. Необходим ви е килограм картофи, парче шунка, подправки и 50 гр. кашкавал. Приготвянето е изключително лесно – картофите се белят, нарязват и слагат в намазнена тавичка и се пекат във фурната с малко водичка. Когато са сравнително готови, към тях се добавят любимите ви подправки (чубрица, магданоз, готови подправки за картофи) и настърганата шунка. Преди да извадите ястието от фурната, поръсете с настъргания кашкавал. Хапвайте, докато е топло, за да се топи в устата ви, а кашкавалът да се разтяга и да е мек. Ястието се приготвя бързо, тъй като реално само картофите са онова, което не се яде сурово и има нужда от по-дълга топлинна обработка. Изгодно е, тъй като цената на картофите е ниска, а количеството на скъпия кашкавал е толкова незначително, че ще коства едва няколко лева от бюджета ви.

Пробвайте тази рецепта за леща, няма да я правите по друг начин

2. Вълшебна паста

Макароните са засищащи, изгодни, лесни за приготвяне и изключително вкусни, ако вложите фантазията си в ястието и поръсите с вълшебство. Вълшебството е моцарела, а необходимите ви съставки освен нея са пакет макарони, подправка за спагети или доматено пюре – 500 мл., кайма, риган, 3 скилидки чесън. Каймата по рецепта е половин килограм, но може да сложите и по-малко, и повече кайма – според предпочитанията ви и бюджета. Сварете макарони, както го правите обикновено и ги изсипете в леко намазнена тавичка. Добавете каймата с доматеното пюре, моцарелата – количество на вкус и бюджет и подправките и печете на 200-220 градуса около 20-30 минути. Готови сте. Да ви е сладко.

3. Специални кренвирши

Необходими са ви 4-5 кренвирша, 4-5 яйца и 50 гр. кашкавал. Рецептата е изключително лесна, бърза за приготвяне и вкусна. Кренвиршите се нарязват на кръгчета, нареждат се в тавичка и се заливат с разбърканите яйца. Запича се във фурната за кратко – до приготвяне на яйцата, след което се наръсва отгоре настърганият кашкавал, за да се разтопи и запече леко. Поръсете с подправки на вкус и се насладете на оставащото ви свободно време и на зачеркнатия в списъка ви със задачи въпрос за вечерята с придружаващ надпис с 3 удивителни „не знам какво да сготвя“. Вече знаете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Оригинална картофена салата с готварска сметана: Става превъзходна

Пушени ребра с боб: Ще си оближете пръстите

Картофени кюфтенца с тиквички: Истинска наслада

Агнешкото ще е още по-сочно, ако му добавите тази съставка

КРЕМ супа от тиквички: Не сте яли по-вкусна

Здравословна салата от червено цвекло и орехи

Как се прави традиционният родопски клин?

Ако искате козунакът да е и пухкав, и на конци, ТОВА е рецептата

Ето как се прави перфектната застройка за супа

Без месене, но с конци: Тази рецепта за козунак е хит в мрежата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com