Необичаен туристически уикенд очаква пловдивчани

1520
Необичаен туристически уикенд очаква пловдивчани
Снимка: Actualno.com

Бизнесът и културата се обединяват в общо събитие в Пловдив. Туристическа разходка из културни институции и хотелски бази ще се проведе за първи път в града под тепетата. Необичайната инициатива е наречена „Дефиле Уикенд в Пловдив“.

През следващите 48 часа пловдивчани и гости на града ще имат възможността да се насладят на интересни спектакли, музеи и галерии. Ще могат да разгледат и други културни събития и институции, входът за които ще е на преференциални цени. Едновременно с това, посетителите ще имат възможността безплатно да се докоснат до пъстрата палитра от хотелски бази и да се потопят в тайните на кухнята им. Ще могат да вкусят от специалитетите в различни пловдивски заведения. По време на туристическата разходка посетителите ще получат и шанса да релаксират и пренощуват в някой хотел или да се възползват от допълнителните услуги на всеки един участник в събитието: СПА, релакс центрове, басейни, фитнес зали и други. Общо 27 са обектите, които ще се включат в събитието. От тях 11 са културните институции, хотелите са 7, а заведенията – 9. Сред обектите са Регионален исторически музей, Драматичен театър, Регионален природонаучен музей и други. Студенти и ученици от пловдивски учебни заведения ще бъдат доброволци в приключението.

В Пловдив ще стимулират собствениците на кучета и котки

В Пловдив започват нови кампании за стимулиране на собствениците на домашни кучета и котки по повод Международния ден за защита на безс...

Те ще отговарят за посрещането, информирането и разходката на посетителите из различните обекти. На всяко от местата ще има оставени анкетни карти, чрез които желаещите ще могат да гласуват за определено място и да споделят къде са посрещнати най-топло и кое ги е впечатлило най-силно. Идеята е чрез гласовете на туристите не само да бъдат популяризирани културата и туристическият бизнес в Пловдив, а и да се определят най-гостоприемните хотел, заведение и културно средище. Инициатори на първото по рода си събитие в България са Съвет по туризъм-Пловдив, в сътрудничество с Общината в града под тепетата, университети, училища и търговски обекти. Откриването на събитието ще се състои в Градски дом на културата „Борис Христов“ днес /09.03.18 г./ от 12:00 ч. Там стартът ще бъде поставен с ретроспективна фотоизложба на тема „Гостоприемният Пловдив“. Дефиле „Уикенд в Пловдив“ ще продължи до недея /11.03.18 г./. За да се възползват от отстъпките в различните обекти, желаещите трябва да се регистрират в сайта на събитието, ползвайки парола: "ДЕФИЛЕ УИКЕНД".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини