Никога не оставяйте гумите настрани, когато паркирате колата

52122

Игор Серебряков, директор на отдела за следпродажбено обслужване на групата компании "АвтоСпецЦентр", в интервю за портала „АвтоВзгляд”, изтъкна една изключително опасна грешка при паркиране на автомобил.

Както обясни експертът, дългосрочното паркиране с насочени не по дължината на автомобила колела е вредно. Такова паркиране намалява ресурса на шарнирите с еднакви ъглови скорости на колелата, а в автомобил със сервоуправление води до ускорено износване на тази система.

Дънов съветва: Как да разберем, че имаме проблем с черния дроб

 

При такива автомобили при паркиране с извити колела бустер помпата и другите компоненти ще получават повишено натоварване. Това води до ускореното им износване. Също така е възможно повреда на маслените тръби, които може да се напукат поради прекомерно напрежение или дори да се спукат.

Серебряков отбеляза, че паркирането с обърнати колела не е забранено за превозни средства с електрическо сервоуправление. В материала на портала обаче се подчертава, че видът на усилвателя на кормилното управление не влияе върху работата на шарнирите с равни ъглови скорости.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Полезно

2 начина да се отървете бързо от...
Ако сиренето е изсъхнало, не бързайте...
Какво се случва, ако консумирате...
Как винаги да пържете рибата ,така...
4 причини да не изхвърляте кората...
Над колко часа сън е вреден за вашето...
Защо баба смесваше сол и захар...
Две масла, които много помагат...
За 1 час и без ремонт домът ви ще...
Днес е Зимен Симеоновден! На този...
Може ли черният дроб да се възстанови...
Полезно или вредно е кръстосването...

Последни новини