Никога не поръчвайте тези 5 храни в ресторанти

1073

При посещението си в ресторант всички очакваме високо ниво на обслужване и вкусна и качествена храна. Не винаги обаче оставаме очаровани и понякога минусите са повече от плюсовете. Дори и кухнята да е открита, едва ли можем да разбулим всички тайни на готвачите и условията, в които се приготвя храната. Виртуозите в това отношение ни съветват да избягваме няколко вида храни по ресторантите, за да избегнем и рисковете за здравето.

Ето и кои са те:

Мезета

Ако сме решили да излезем с приятели на по питие, обикновено ни се иска да поръчаме и допълнителни мезета, с които да се подкрепяме. Такива се предлагат в повечето барове, но не можем да гарантираме, че санитарните условия там са на такова високо ниво като в изисканите ресторанти например. Избягвайте да си поръчвате мезета от типа на сирена, маслини, чипсове, ядки и др. 

Здравните експерти съветват и да не се доверяваме на парчетата хляб или месни мезета, които са в кошници или дъски, тъй като може да се окажат остатъци от предни клиенти.

Съвети от готвачи ни разкриват как да разберем дали ресторантът е добър

Кълнове

Изключително важно е при поръчването на кълнове да сте сигурни в ресторанта и качеството на храната. Те са традиционни в азиатската и веганската кухня, но се отглеждат във влажна среда, което създава предпоставка за развитие на много бактерии. 

Обикновени ястия

Тук става въпрос за бъркани яйца, сандвичи и салати. Ако излизате по повод, изберете нещо по-специално за вашия обяд или вечеря. Готвачите обръщат повече внимание на специалитетите си и нямат достатъчно време за качественото приготвяне на вашия омлет например.

Ястия, които не отговарят на кухнята на ресторанта

Има много ресторанти, които са фокусирани предимно върху един определен вид кухня: азиатска, италианска, гръцка и т.н., но все пак в менюто им се срещат и други ястия. Не ви препоръчваме да си поръчвате нещо извън това меню, защото в повечето случаи ще останете разочаровани от качеството и вкуса.

Ястията, които никога НЕ трябва да поръчвате дори в най-изискания ресторант

Стриди

Морските дарове е много важно да бъдат максимално пресни, ако искате да се насладите на вкуса им, а и да не страдате от стомашни раздразнения впоследствие. Поради тази причина експертите съветват да консумирате морска храна, а най-вече стриди, на места, които са в близост до мястото им на добиване - морски градове и т.н. Така максимално понижавате рисковете храната да е заразена с инфекции като норовирус или вибриони - месоядни бактерии. 

Винаги при посещение на нов ресторант се интересувайте от мненията за него - от познати или в онлайн пространството. Проучете за качеството на храната и за оценките от посетителите, ако не искате да останете неприятно изненадани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Знаете ли как се казва бащата на...
От жълтите петна по ваната няма...
Как спагетите да не се слепват-...
Пълнолунието на 8 декември ще...
Двойките от тези зодии никога...
Уникално Късметче за всяка зодия...
Уникално любовно пожелание за...
5 тайни послания, които тялото...
3 места в дома ви, които задължително...
Какво да подарим за Новата 2023...
Пълнолунието на 8 декември ще...
Кои зодии ще генерират гениални...

Последни новини