Никога не правете това на работа в понеделник, ако не искате да ви уволнят

4974
Никога не правете това на работа в понеделник, ако не искате да ви уволнят
Снимка: iStock

Случвало ли ви се е буквално очите ви да се затварят докато сте на работа? Това са едни от най-неприятните моменти по време на работа и често дори кафето не може да помогне. Без значение каква е причината, спането на работа няма да доведе до нищо добро.

Ето защо е важно, ако сте сънвили на работното си място, да направите каквото е нужно, за да промените това. Ние ще споделим с вас няколко изпробвани трика, които ще ви помогнат да се справите с умората, докато сте на работа. По този начин ще избегнете този неприятен момент и ще се почувствате много по-добре:

Разходете се

Просто излезте и се разходете за 10-15 минути. Ще се почувствате много по-свежи още след първите няколко минути. По този начин ще раздвижите кръвта си и ще се почувствате енергизирани. Разходката е особено добър вариант, ако е слънчево, защото ще си набавите толкова важния витамин D.

Наплискайте лицето си

Судената вода със сигурност ще ви освежи и ще ви помогне да се разсъните много по-бързо. Наплискайте лицето си с вода няколко пъти преди да излезете на разходка например. Така ще помогнете на тялото си да се разсъни по-добре и да се върне в работен режим.

Слушайте музика

Пуснете си някоя любима песен. По този начин не само ще релаксирате и ще се почувствате по-добре, но и ще се разсъните. Това е така, защото музиката стимулира определени части от мозъка ви, които ще ви държат будни. Също така музиката може да ви помогне да сте по-концентрирани. Като цяло слушането на музика е един наистина чудесен вариант, когато не можете да се разсъните. Но внимавайте, не слушайте бавна музика, за да няма обратния ефект. Заложете на бърза и енергична музика.

Кафе

Това са най-лъжливите реплики на мъжете

Никоя не ме е възбуждала толкова, никога не съм бил по-възбуден... Има си хас да ми кажеш : "Възбуден съм почти толкова, колкото преди...

Можете да си позволите да изпиете едно кафе, но в никакъв случай не бива да прекалявате, защото голямото количество кофеин единствено и само ще ви накара да се почувствате по-зле. Все пак можете да изпиете едно кафе, всички знаем, че това е един наистина доста ефективен вариант. Също така се опитайте да не пиете енергийни напитки, те са значително доста по-вредни от кафето. Едно кафе няма да създаде проблем, но имайте предвид, че кофеинът е временно решение.

Не яжте въглехидрати

Много хора смятат, че въглехидратите дават енегия, но това изобщо не е така. Всъщност те ще ви накарат да се почувствате по-добре за изключително малко време. След като първоначалното действие на въглехидратите отмине, ще се почувствате още по-зле и ще ви се приспи двойно повече. Точно поради тази причина е много важно да избягвате всички сладки хранителни продукти в тези моменти. Препоръчваме ви да заложите на ядките или плодовете. Ще се чувствате значително по-добре, ако хапнете нещо здравословно.

Сменете мястото, на което се намирате

Ако постоянно седите на едно и също място със сигурност ще ви се приспи в определен момент защото ще се почувствате прекалено комфортно. Ето защо, за да се разсъните, най-добре сменете работното си място, ако работата ви го позволява. В противен случай, просто приложете някой от гореописаните трикове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Домашният препарат, с който ще отпушите мивката за секунди

Всичко за двойната брадичка, плюс 6 лесни упражнения за премахването й

Чаят от тази подправка унищожава мазнините и регулира теглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Открийте най-много и най-малко съвместимите зодиакални знаци според астрологията

Какво причинява висока сутрешна кръвна захар и как можете да я намалите?

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com