НА ЖИВОВойната в Украйна

Николай Милков: България винаги ще бъде лоялен партньор на НАТО

1123

"Днес, когато повече от всякога сме предизвикани като общност на свободни нации, трябва да останем обединени около ценностите си. И никога да не отстъпваме от задълженията си. От идеите си. България винаги ще бъде лоялен и надежден партньор в НАТО". Това заяви днес външният министър на страната ни Николай Милков на публично събитие по повод 20-годишнината от срещата на върха на организацията в Прага. То се проведе в първия ден от форума на външните министри на страните от НАТО в Букурещ.

"Това е втората ми среща на ниво външни министри от НАТО, в която участвам. Първата беше през 2005 г. във Вилнюс и това е опит и спомен, който е много скъп на сърцето ми", сподели пред журналисти българският министър на външните работи.

Заедно с колегите си от Румъния, Естония, Латвия, Литва, Словакия, Словения и Чехия Николай Милков подписа филателно табло, посветено на 20-годишнината от срещата на върха в Прага. Тогава страната ни получи покана за членство в Алианса.

Външно получи разпореждане да не се изпращат покани на Митрофанова и Лешуков

Днес пристигна разпореждане от Народното събрание Министерството на външните работи (МВнР) да отправи покани до всички посланици без те...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Лорер: Побоят в РСМ не е срещу български...
ДСБ: Служебните правителства...
Радев: България осъжда смъртоносното...
Петков в отговор на Борисов за...
Министър Шишков сподели каква...
Румен Петков: 1/3 от купените...
Започва ли голямото обединение...
Борисов: Кирил, Асен и Христо...
Бойко Борисов призова Северна...
Пеканов: ЕК търси начин да предоговори...
Демерджиев - на работно посещение...
Проф. Огнян Герджиков за 48-ото...

Последни новини