НА ЖИВОВойната в Украйна

Николас Мадуро призова за пълна отмяна на петролните санкции към Венецуела

1321

Президентът на Венецуела Николас Мадуро призова за пълна отмяна на санкциите на САЩ срещу петролната индустрия на Венецуела, след като по-рано ембаргото срещу страната му беше леко облекчено, предаде АФП.

Той заяви на пресконференция, че решението на Вашингтон да предостави на енергийния гигант "Chevron" лиценз за възобновяване на някои петролни операции е стъпка в "правилната посока“.

БГНЕС припомня, че САЩ облекчиха ограниченията върху дейността на "Chevron", след като в събота правителството на Мадуро подписа широко социално споразумение с опозицията. Сделката проправя пътя на ООН да контролира доверителен фонд от замразени активи на правителството на Мадуро, който да се използва за различни социални проекти в южноамериканската страна. Той включва програми, свързани с образованието, здравеопазването, продоволствената сигурност, борбата с наводненията и електричеството.

Министерството на финансите на САЩ заяви, че споразумението бележи "важни стъпки в правилната посока за възстановяване на демокрацията" във Венецуела, като обяви шестмесечния лиценз на „Chevron“.

Европа ще намалява зависимостта си от Русия с петрол от Венецуела

Италианската петролна компания Eni SpA и испанската Repsol SA могат да започнат да доставят венецуелски петрол за Европа следващия...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Америка

Гутериш: Спрете онлайн омразата...
"Китайската нова година" влезе...
Lockheed Martin ускорява производството...
Тръмп: Мога да сложа край на войната...
Полицейски протест в Хаити след...
Една трета от Амазония е разрушена...
Бивши президенти на САЩ са помолени...
Петима чернокожи полицаи пребиха...
САЩ ликвидирали лидер на "Ислямска...
Пентагонът ще купи от производителите...
Коронавирусът по света: САЩ е...
САЩ мислят да дадат по-нов модел...

Последни новини