НА ЖИВОБроят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия расте

Нинова хапе Донев за думи на Кутев, премиерът отказа да обяснява "какво е искал да каже авторът"

1606

По време на парламентарния контрол реплики си размениха лидерът на БСП Корнелия Нинова и служебният премиер Гълъб Донев за думи на говорителя на правителството Антон Кутев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова цитира  Кутев, който е казал, че страната трябва да даде пари за изтребители, а не за социални помощи. "Когато си преди война, на теб ти трябва оръжие. Със социални помощи, война не се печели", цитира Нинова и попита какво го кара да мисли, че България е преди война.

Премиерът Гълъб Донев отбеляза, че не е изненадан от вниманието, с което следи медийните изяви на Антон Кутев. "Сигурен съм, че интересът ви към него е продиктуван единствено и само от чувството ви за дълг и отговорност пред българските избиратели.

"Предлагам да не допускаме времето за парламентарен контрол да се превръща в скучен час по литература. Всички помним с каква досада ни изпълваше въпросът какво е искал да каже авторът. Министър-председателят не разяснява какво е искал да каже говорителят на правителството. Обикновено се случва обратното", добави още Донев. 

Той увери, че Министерският съвет никога и никъде не е изразявал своя позиция за участие във война, а точно обратното позицията на правителството е била за решаване на проблема по пътя на дипломацията. 

Гълъб Донев отново напомни на Нинов, че българите чакат редовно правителство от депутатите.

Нинова му попита още дали Кутев изразява неговото мнение или не, но от отговора му разбира, че не. "Разбрахме, че това не е позицията на Министерски съвет. Тогава някаква отговорност ще се търси ли от този човек?", попита още тя. 

ОЩЕ: Спор за бюджета: Донев призова за редовен кабинет, Нинова не иска акъл

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Слави Трифонов: Един ден съм “лош”...
Мнение: Предизборната кампания...
ПП определи обвинението срещу...
Спиране на войната и връщане към...
Слави Трифонов: Като министър...
Пеканов призна: България не може...
ЦИК: Няма да има видеонаблюдение...
Радев заминава за Европейския...
Костадинов даде отговор на журналистическо...
БСП сигнализира Европа за Зарков...
Петър Витанов очаква лидерския...
На молитвената закуска в САЩ Иван...

Последни новини