Някои стари екшън филми от 90-те, които да гледаме днес

2577

Обичаме новите и съвременни филми, но понякога просто искаме да се насладим на някоя перфектна класика от златните екшъни на 90-те години. Престрелки, преследвания с автомобили и откровено небивали ситуации, в които главните герои убиват десетки противници без дори да имат драскотина по себе си. И дори в контекста на всички тези неща филмите си остават еталон за забавление. Вижте кои са екшън филмите, които препоръчваме да си припомните: 

Атентатори/ Assassins (1995)

Един страхотен и много завързан екшън филм, който изправя един срещу друг Силвестър Сталоун и Антонио Бандерас, които са двама наемни убиции. И двамата преследват една и съща цел, но мисиите им са в много различен контекст. Докато героят на Сталоун вижда това като своето пенсиониране, то за убиецът изигран от Бандерас това е шанс да се докаже като нов в занаята и да изгради своето реноме. А наградата за тази поръчка са умопомрачителните 20 милиона долара. Историята има много обрати и повече от неочакван край. 

Заличителят/ Eraser (1996) 

Друг легендарен екшън актьор Арнолд Шварценегер участва в този филм. Той влиза в ролята на Джон Крюгер - един от хората, които работят в програмата за защита на свидетели. Действието във филма се развива около жена, която работи в голяма оръжейна компания и иска да свидетелства срещу своя работодател. В опитите си да я опази жива, Крюгер е предаден и открива много тъмни тайни за агенцията, в която работи и за тъмните сделки, които някои негови колеги са направили. Финалът на филма е изпълнен с екшън, а своето участие там намират италианската и руската мафия. 

Еър Америка/ Air America (1990) 

Въпреки че минава в графата на екшън-комедията, този филм засяга дости сериозни теми свързани с войната. В главните роли са добре познатите ни Мел Гибсън и Робърт Дауни Джуниър. Действието се развива в края на 60-те години в разгара на войната на Виетнам, като двамата главни герои са пилоти, които доставят храна и други провизии чрез Air America на пострадали населени места до виетнамската граница с Лаос. И докато те мислят, че карат хранителни припаси и други полезни товари, двамата пилоти откриват, че американски правителствени агенти ги използват за нещо повече от това. Следва разнищване на една огромна международна конспирация с мащаб отвъд и най-смелите им представи. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Вече не е на мода: 5 прически, от...
5 вярвания, които ще ви помогнат...
Интериор като от корицата на списание:...
10 сигурни знака, че вашата котка...
8 съвета за красота от най-добрите...
5 храни, които са истински враговете...
Видяхте ли най-бруталната снимка...
Кое е по-полезно: маргаринът...
Какво се случва с организма, когато...
Летните гуми и тяхното влияние...
Ден на изкушението: може ли да...
Експериментално лечение със...

Последни новини