НА ЖИВОВойната в Украйна

Нов филм показва зверствата в лагера "Слънчев бряг" край Ловеч

6948

Тийзърът на новия филм „Слънчев бряг – експрес към ада“, който е по идея и поръчка на Община Ловеч, вече е готов. Рекламата първо ще бъде разпространена в социалните мрежи. Филмът има за цел да разкаже на младите поколения за една от най-черните страници на комунизма – концлагерите, съобщават от пресцентъра на Община Ловеч.

Премиерата се очаква в Ловеч към края на годината. Снимачният период беше през септември - основно в околностите на Ловеч и Белене. Екипът вече е в стадий постпродукция.

Лагерът „Слънчев бряг“ край Ловеч (1959 -1962) е бил пазен в най-строга тайна. Надзирателите са се водели на щат другаде, а въдворените, довеждани без съд и присъда, са подлагани на тежък, често смъртоносен труд.

Разказът е фокусиран върху съдбата на актрисата Надя Илкова - Дункина и музиканта Александър Николов, известен като Сашо Сладура. Жанрът на филма е докудрама – синтез на игрално и документално кино.

Продуценти на „Слънчев бряг – експрес към ада“ са Община Ловеч и „Файв Стар Медиа”, а режисьор е Степан Поляков. Той е известен автор на много филми, сред които и „Ловеч – тайната столица“. Филмът направи успешна премиера в града през 2017 г., а след това беше излъчен по много телевизии.

Продукцията е финансирана от Община Ловеч и от дарители. В снимките на „Експрес към ада“ участват граждани на Ловеч. Роли са поверени и на актьорите от Драматичния театър в града Марина Георгиева, Анастас Жейгаров и Ива Кирова, както и на Йордан Петков – Дуньо от Народен театър "Иван Вазов".

Главен оператор е Божидар Симеонов, а музиката е на Митко Щерев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Ловеч

Кметът на Тетевен проведе среща...
Ограничено е движението на камиони...
Голям интерес към новата процедура...
С фалшиви документи искат пенсии...
Воден режим в ловешкото село Пресяка...
Работна среща при кмета на Ловеч...
Кметът на Ловеч настоя за по-добър...
Община Тетевен награди най-изявените...
Eвропейският шампион по карате...
Фондация подкрепя надграждането...
Кметът на Тетевен даде старт на...
Община Тетевен организира Гала...

Последни новини