"Нова демокрация" обяви бойкот на гръцката държавна телевизия

1078
"Нова демокрация" обяви бойкот на гръцката държавна телевизия
Снимка: Getty Images / Guliver

Поради коментар на репортер от гръцката държавна телевизия ЕРТ, в който той нарича лидерът на опозиционната "Нова демокрация" Кириакос Мицотакис "теоретик на фашизма", партията обяви бойкот на телевизията. Нейни членове и депутати няма да участват в информационните емисии.

От Националният съвет за радио и телевизия на Гърция пък решиха да започнат мониторинг на всички информационни и дискусионни емисии на частните радиа и телевизии, както и на тези от обществения сектор до края на месеца.

Както съобщи МИА, в понеделник в информационна емисия на ЕРТ един от журналистите е коментирал мнението на Мицотакис по време на Международния панаир в Солун, като е отбелязал, че му е звучал като "теоретик на фашизма от времето на Мусолини".

„По време на речта в събота имаше моменти, в които си мислех, че слушам теоретика на фашизма Серджо Панучо, който въвеждаше елементи на национализъм в Италия по времето на Мусолини“, са точните думи на журналиста Сотирис Капсохас, коментирайки речта на Мицотакис, предава БГНЕС.

На това реагираха от опозиционната Нова демокрация с декларация, озаглавена "Оттегляне на НД от СИРИЗЕРТ", в която твърдят, че "заради коментара на журналиста, който сравнява лидера на опозицията с диктатора Мусолини", започват бойкот на държавната телевизия.

„Повече от очевидно е, че хората, които вече три години и половина информират обществото, нямат ни най-малка представа за ролята си, особено за тяхната конституционна отговорност. Следователно диалогът с тях вече няма смисъл. Нова демокрация изтегля от участие всички нейни депутати и членове от всички честоти на ЕРТ докато Никос Папас и неговите послушници не осъзначт, че ЕРТ принадлежи на гръцките граждани, които плащат за излъчването й, а не на СИРИЗА“, съобщи Нова демокрация.

В края на юли тази година, два дни след катастрофалните пожари, които бяха основна тема в гръцките медии, управляващата партия СИРИЗА обяви бойкот на частната телевизия Скай, обвинявайки я в разпространение на пропаганда и оттогава членове и депутати на СИРИЗА не е гостуват в нейните предавания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Мицотакис се среща с Ердоган през май в Анкара

Генералният секретар на ООН: Напрежението между Белград и Прищина е нараснало

Кметът на гръцката столица: Атина не може да издържи повече цимент

Скопие осъмна с антибългарски графити (СНИМКА)

С кого ще се коалира ХДС на Пленкович в Хърватия

България е най-голямата заплаха за 23% от македонците: Проучване

Управляващите консерватори водят на изборите в Хърватия

Бурята "Рената" донесе дъжд, суграшица и сняг в Румъния (ВИДЕО)

Стачка парализира транспорта в Гърция

Неизвестни дронове над военна база в Румъния: Букурещ взема мерки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com