НА ЖИВОВойната в Украйна

Нова размяна: Украйна си върна още военнопленници от Русия (ВИДЕО)

1012

Русия и Украйна направиха нова размяна на военнопленници във формата 60:60, обяви Андрий Ермак – ръководител на президентския офис на Володимир Зеленски. Тя се е състояла днес, на 6 декември, Деня на въоръжените сили на Украйна.

Сред завърналите се у дома има и войници, които са се сражавали при защитата на пристанищния град Мариупол - общо 34. От тях 14 са удържали последната крепост на украинците там, а именно стоманодобивния завод "Азовстал".

Ермак каза, че някои войници са били задържани в окупираната Еленовка, Донецка област, където при експлозия на 29 юли загинаха над 50 украински военнопленници. Някои от освободените военнослужещи са били ранени.

На 6 декември Украйна върна и телата на 49 загинали войници, съобщи Министерството на реинтеграцията на временно окупираните територии.

При предишната размяна на пленници на 1 декември Украйна си върна 50 военнослужещи. Руското министерство на отбраната тогава съобщи, че също си е върнало 50 души, задържани от Украйна.

От средата на март до ноември украинците са си върнали повече от 1130 военнопленници - по данни на Координационния щаб за третиране на затворници. Съобщава се, че досега Украйна е върнала 827 загинали военнослужещи.

Според заместник министър-председателя Ирина Верешчук в края на септември в руски плен са се намирали 2500 украински военнопленници.

ОЩЕ: "Отбраната се крепеше на супергерои". Изповед на завърнали се от плен защитници на Азовстал

Лекар прави мозъчна операция на украински боец в бункер. Двамата се срещат отново след плен (ВИДЕО)

Украинският морски пехотинец Павел Самбур претърпява сложна мозъчна операция в бункера на завода "Илич" в Мариупол по време на руската ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

В Русия издирват шестима мобилизирани,...
Бивш премиер на Израел: Путин...
Олаф Шолц: Западните оръжия няма...
Пригожин се оплака: Украинците...
Ето чии крака целуна папа Франциск...
Военен експерт: Русия ще забележи...
Таен украински полк действа в...
Угледар се превръща в руска гробница,...
НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 05.02....
Зеленски: 1762 украинци са избягали...
Германия може да прати 160 танка...
Руски пенсионер опита да запали...

Последни новини