НА ЖИВОВойната в Украйна

Новият шеф на БАБХ - решен да повиши имиджа на агенцията

2784

Новоназначеният шеф на Българска агенция за безопасност на хранитe (БАБХ) Иван Шиков заяви пред парламентарната комисия по земеделие, че ще работи така, че да бъде даден добър имидж на агенцията. "Ще се постарая да се работи сериозно в тази посока, да се покаже, че агенцията не е Капитан Андреево само, а е и всички инспектори и служители по полето, по фермите, сред растениевъдите, животновъдите, производителите и преработвателите на суровина от животински произход и най-вече да дадем добър имидж на агенцията", каза той.

В отговор на депутатски въпрос дали има екшън план за справяне с кризата, той каза, че няма такъв, защото два дена, откакто е назначен на поста, се занимава основно с Капитан Андреево и агенцията реагира според обстоятелствата към момента. "Нямаме толкова полезни ходове да кажем, че от днес за утре правим това и тръгваме напред", сподели той и добави, че по негова преценка агенцията в момента се справя добре.

Запитан дали възнамерява да направи корекции в правния отдел, който бил "тотално опоскан", Шиков потвърди, че е заварил доста опоскана дирекция и съобщи, че от днес е предприел стъпки някои от освободените служители да бъдат възстановени. "Някои се съгласиха, други заявиха, че нямат интерес да се върнат в БАБХ и че са си намерили друга работа", сподели той.

"От 16 души имаме 8, плюс двама в болнични, така че разполагам с капацитет на половина в правната помощ на дирекцията", посочи Шиков и категорично заяви: "Ще се надявам и колегите от МЗХГ да помогнат, но няма да позволя дирекцията да остане с този капацитет".

 

Освобождаването на Христо Вълчанов няма общо със сигнала на ПП до ДАНС

Освобождаването от длъжност на изпълнителния директор на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) Христо Вълчанов няма нищо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Заместник-министър: Променяме...
Свиленски: Лидерският въпрос...
БСП решава как се явява на изборите...
МВнР: Управляващите в Северна...
МВнР: Властта в РСМ постъпи унизително...
Петър Стоянов: Изнасянето на...
Стефан Янев: Не виждам особен...
Гечев: Променяме стратегическия...
Спасовски отказал на Демерджиев...
Йотова: Северна Македония сама...
"Възраждане" се оплакаха, че...
Здравко Димитров за поисканата...

Последни новини