Новини или Novini - картината на печата за 12 декември

2962
Новини или Novini - картината на печата за 12 декември
Снимка: iStock/Guliver

Дойде средата и на тази сякаш леко заспала седмица, а нещата в България не изглеждат по-различно от друг път. Животът си тече, далаверите – и те, дремещите сладко-сладко не излизат от абстиненцията на съня – идилия. Да видим как изглежда всичко това във вестниците ни.

Вестник "Сега"

Централна тема са бонусите в държавата – общо 118 млн. лева, като първенец е министерството на финансите с 43 млн. лева. Социалното министерство, заради което майките на деца с увреждания са си по принцип във възторг, е раздало 13,2 млн. лева, а трето е МВР – 10 млн. лева. Всичко е за постигнати резултати – а като прибавим и увеличението на заплатите в администрацията от по 10% догодина, става ясно, че чиновниците толкова работят, че няма накъде повече!

Вестник "24 часа"

Какво друго, ако не крими – че на бившия зам.-кмет по транспорта в София Евгени Крусев му повдигнаха обвинение за ремонта на „Граф Игнатиев” – за щета от 5 млн. лева, че Евлоги Станоев-Голямата Бирма се предаде – той беше търсен заради 4 фабрики за нелегални цигари, че чак в Лос Анджелис арестуваха Робин ди Маджо, който преди 2 години прибра 750 000 долара от желаещи да присъстват на 10-часов благотворителен концерт на стадион "Васил Левски", където трябваше да дойдат Мик Джагър, Род Стюърт, Джъстин Тимбърлейк, Бруно Марс, Слаш и т.н. Е, Ди Маджо похарчил парите за себе си.

Вестник "Труд"

Тук главният акцент е как родните строители ги борели чужди, които искали да ги елиминират от конкуренцията. За 15 млрд. евро ставало въпрос, а пред Емил Кошлуков в "Още от деня" инж. Мирослав Мазнев, изпълнителен директор на Камарата на строителите в България (КСБ), обясни колко е страшно и какво щяло да стане с българската икономика, ако българските строители се разсърдят и идат да работят в чужбина. Интересно обаче дали ще печелят достатъчно обществени поръчки – ако ще ходят компаниите, не хората в тях?

Вестник "Монитор"

Разбира се, трябва да се громят "враговете" на свободата и демокрацията. Кои са те? Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Лозан Панов. Първата – искала да става кмет на София, а освен това поискала от Александър Ваклин 225 000 евро подкуп, нищо че спецпрокуратурата говореше за 500 000 евро – станаха вече левове, според "Монитор". Втората – покрай първата, защото смятала в евро. А Панов – защото ВКС спази закона и каза на КПКОНПИ, че не може да иска конфискация на имущество, след като година и половина не е внесла дело в съда. Затова ще променяме закона, лош е – щом Панов го прилага така, че великите антикорупционни борци се спъват в него. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Миньори и енергетици на автопротест в София

Митрополит Антоний: Трябва ни деен патриарх, защото обществото има нужда от светлина и опора

С над 200 км/ч: Шофьор се заби в багер на Околовръстното в София (СНИМКИ)

Експерт се надява новите влакове на БДЖ да са от това хилядолетие

Областният управител на София обясни каква ще е съдбата на Паметника на Съветската армия

70% от хората искат нова пенсионна реформа

Жълт код за силни дъждове в седем области на страната

Прогноза за времето - 23 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 22 април 2024 г.

Директорът на Народния театър съди Александър Морфов за 100 хил. лв.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com